: Inicio » Localitats, Portada » MON•DOC PORTA DE NOU EL CINE DOCUMENTAL A MONTAVERNER

 

L’Ajuntament de Montaverner reprèn un projecte cultural únic a les nostres comarques.

 

El pròxim divendres 23 de novembre s’inaugurarà la 4a edició de MON·DOC, la Mostra de Cinema Documental de Montaverner, que torna després d’un parèntesi d’un any. L’Ajuntament d’aquesta localitat ha reprès l’organització d’aquest esdeveniment cultural i l’ha adaptat a les possibilitats actuals de les arques municipals.

Amb la retallada d’ajudes i la delicada situació econòmica dels ajuntaments, també el pressupost de la Mostra s’ha vist reduït considerablement i per tant s’han hagut de programar menys sessions i activitats que en anys anteriors, però l’Ajuntament ha volgut demostrar la seva aposta per la cultura mantenint una Mostra ja establerta i consolidar-la com a eix vertebrador de la cultura local. Amb MON·DOC també es tracta de dinamitzar el sector turístic i hostaler local, portant fins a Montaverner a gent de les comarques veïnes que durant el cap de setmana, i atrets per les projeccions de documentals, visiten el poble.

La Mostra estarà formada per cinc projeccions, quatre d’elles durant el cap de setmana i una sessió escolar per als alumnes del CEIP Dr. Esplugues de Montaverner el dilluns 26. A més, s’ha programat una activitat amb els alumnes del Projecte Trèvol de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, organisme que juntament amb l’IVAC i el SARC de la Diputació de València, col·laboren en l’organització de MON·DOC.

La programació consta d’un curtmetratge, Memorias de un cine de provincias, guanyador del Goya al Millor Curtmetratge Documental l’any 2011 i de dues pel·lícules, María y yo i Morente, que també van ser nominades als premis Goya l’any 2011 en la categoria de Millor Documental. També es projectarà Estación de peaje, el testimoni de dos alacantins supervivents del camp de concentració de Mauthausen. Aquest darrer documental serà presentat a la Mostra pels seus directors, Luis Garcia i Vicente Pascual. Per a la sessió escolar es projectarà el documental sobre esport inclusiu fet per la Fundación  Sanitas Como uno más.

Enguany es farà entrega del Premi del Públic 2010 a Óskar Tejedor pel seu documental Cuidadores, estrenat a la Mostra l’any 2010. Serà durant la gala inaugural del divendres 23. A més, el públic assistent a les diferents projeccions podrà valorar cada pel·lícula i triar així quin documental s’emporta el Premi del Públic 2012.

 

© 2012 Portal de L'Olleria digitalcef.com