: Inicio » Cursos/Empleo, Portada » La Diputació de València concedirà 40 beques formatives a Europa

El president de la Diputació de València , Alfonso Rus , ha presentat avui les noves beques formatives en institucions públiques i entitats privades d’Europa que ha impulsat la corporació provincial amb la finalitat de ” donar sortides i incentivar als joves que acaben els seus estudis , amb la formació activa , pràctica i directa que després els permetrà trobar un lloc de treball ” .

La Diputació sempre ha apostat fort pels joves i ara s’ha buscat una nova línia de suport per a aquests ‘ extraordinària ‘ , important pel seu àmbit i la seva dotació econòmica , i per això valorarà especialment l’expedient acadèmic dels candidats i el seu currículum , però també seva situació econòmica familiar , per garantir la igualtat d’oportunitats independentment de la seva situació econòmica i escollir els millors ” , ha explicat Rus .

“A més , el que la corporació inverteixi en formació dels nostres joves al final retornarà en benefici a la província , a través del seu treball en les nostres institucions i empreses” , ha afegit.

Alfonso Rus ha indicat també que la corporació ha sol · licitat a la UE una subvenció en aquest àmbit que , de resoldre favorablement , ” suposaria un retorn del 80% dels 328.000 euros d’inversió realitzada , el que ens permetria duplicar el nombre de places que ve any ” .
Una beca ” potent” El responsable provincial ha estat acompanyat pel diputat de la Central de Compres de la institució , Vicente Ibor , com a responsable del departament que gestionarà la línia d’ajudes ” La Dipu et Eurobeca ” . ” ‘ La Dipu et Eurobeca ‘ oferirà 40 beques per a joves postgraduats menors de 30 anys empadronats a la província de València , amb una preparació acadèmica important i mèrits suficients per completar la seva formació en institucions i entitats de tot Europa ” , ha anunciat Ibor , per la seva part .

El diputat ha destacat que ” es tracta d’una de les beques més potents de la Unió Europea per a joves , ja que tindran una durada de cinc mesos i una dotació de 1.500 euros al mes , però també és una beca d’alt rendiment , que busca l’excel · lència , per això es regeix per un rigorós procés de valoració i selecció de candidats ” .

Valoració de candidats i destinacions

La beques inclouran , a més , una ajuda de fins a 500 euros per becari per a despeses de desplaçament .

El sol · licitant podrà optar a fins a tres destinacions concrets , sempre que compleixi els requisits de coneixement exigits per l’organisme de destinació . Aquesta edició inclou 39 destinacions a Brussel · les i 1 a Luxemburg .

Les titulacions amb què aspirar a les beques són molt diverses. Des titulats en Ciències Polítiques, Administració d’Empreses o Periodisme a titulats en Dret , Arts , Gestió de Projectes o Econòmiques , igual que succeeix amb les destinacions ofertes ( cambres de comerç , associacions sense ànim de lucre i universitats , entre d’altres) .

Quant a la selecció de candidats , en el procés es valorarà especialment la capacitat acadèmica demostrada pel sol · licitant ( fins a 30 punts ) i la seva situació econòmica ( fins a 15 punts ) , a més dels màsters cursats ( fins a 20 punts ), altres graus ( fins a 15 punts ) , idiomes comunitaris ( fins a 12 punts ) , l’entrevista personal ( fins a 5 punts ) i l’experiència europea ( fins a 3 punts ) , del total de 100 punts del barem establert.

La Diputació de València constituirà una comissió de valoració per fer una selecció objectiva i professional dels aspirants . El possible organisme de destinació participarà en la realització de l’entrevista personal al candidat mitjançant videoconferència , per tal de comptar amb la seva valoració en la puntuació final.
Els interessats podran tramitar les seves sol · licituds a partir del proper 23 de desembre , data de publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província ( BOP ) i fins al 22 de gener de 2014.

Altres ajudes per a joves

La Diputació de València ha mantingut en els últims anys una diversificada línia d’ajuts als joves a través de totes les seves àrees de gestió, que ha beneficiat, entre d’altres, un total de 16.328 joves estudiants des de la posada en marxa el 2009 del certamen la Dipu et Beca fins avui, a 152 joves llicenciats en atur ia 1.987 alumnes en pràctiques de 2009 a 2013 gràcies als convenis de col · laboració que manté la corporació amb les diferents universitats valencianes per a realitzar pràctiques en els municipis de la província

descarregar documentació aquí. Més informació oficina ADL Ajuntament l’Olleria

Font: Diputació de València, Oficina ADL Ajuntament de L’Olleria

© 2013 Portal de L'Olleria digitalcef.com