: Inicio » Noticies, Portada » L’Olleria retirarà les campanes per no danyar la antena de telefonia mòbil.

 

29/12/2013: 12

Para evitar cualquier duda, a un minuto sobre el día 29, confirmar que esta noticia era una “inocentada”, agradecer a todos los que han compartido y han sabido disfrutar de esta “inocente” broma. A todos los que la vida los ha agraciado con la virtud del “sentido del humor”, enhorabuena, y gracias .

Les Campanes de l’Olleria seran retirades del seu emplaçament , a causa d’un informe tècnic de la teleoperadora propietària de l’antena de telefonia mòbil, que ha detectat que la vibració que es produeix en cada campanada , altera el funcionament del complex sistema de recepció . Tenint en compte que el contracte té una durada de 25 anys , les autoritats han decidit prescindir del “joc ” de Campanes el qual serà substituït per la teleoperadora la qual instal · larà un sistema emissor compost per un potent sistema de megafonia , que simularà els cops de campana , així com un sistema derivat que generarà un arxiu mp3 i que serà enviat a tots els mòbils del poble mitjançant WhatsApp amb els tocs horaris diaris . El preu del servei serà simbòlic , tan sols 10 cts per campanada , sense cost de connectivitat algun.

Per la seva banda el moviment ciutadà , creat aquests dies # lescampanesnoesmouen ha decidit dur a terme una sèrie d’actes , per evitar el desmantellament del Campanar . Una de les accions més destacades , serà arribar quinze minuts tard a qualsevol lloc , fent cas omís a l’ús horari, com a protesta ” per no sentir les campanes ” . L’oposició per la seva banda ha mostrat el seu total rebuig , denunciant al seu torn , que aquest fet només persegueix afany recaptatori més de posar en dubte l’efectivitat de la megafonia , declarant que ” s’acabarà convertint en un aparell propagandístic més al servei del poder ” . Les autoritats han desmentit aquest fet , assegurant que tota la recaptació es destinarà íntegrament a les obres d’ampliació del carrer Batle ( que contempla el derivo de l’antiga Casa Consistorial ) i que el seu ús es limitarà als senyals horàries, bàndols i l’interès general del poble . Al seu torn també han ressenyat que el cost de la retirada de les campanes serà assumit per una empresa de desballestament del Polígon , que a canvi del servei , es quedarà les campanes a cost zero el que suposa un important estalvi .

El cas és que l’Olleria se situa a l’avantguarda en els Campanars de València , al dotar-lo d’un sistema que supera en més de 80 decibels al tradicional dels toc de campana , més el sistema es retroalimentarà amb dues plaques solars orientades cap a la carrer St. Tomàs. El que permetrà el seu funcionament sense cost energètic algun. El sistema ja ha despertat l’interès d’altres pobles de la comarca , ja que a més de ser una font d’ingressos , permet que la megafonia , pugui emetre tant els usos horaris , com els bàndols locals , sense necessitat de desplegar altaveus per la resta de els carrers de cada poble . El sistema totalment automatitzat , també redueix els costos habituals de manteniment . Les ecocampanas , ( campanades ecològiques ) , és un sistema pioner avalat per la Unió Europea, que recomana l’ús en tots els països de la Unió . Les autoritats locals no descarten rebre algun tipus d’ajuda dels Fons Europeus per al manteniment de tota l’estructura.

 

Etiquetes: , ,
© 2013 Portal de L'Olleria digitalcef.com