: Inicio » Economia i Turisme, Portada » L’Ajuntament de l’Olleria posa en marxa mesures per incentivar l’activitat econòmica

L’Ajuntament de l’Olleria ha posat en marxa vàries mesures per incentivar l’activitat econòmica al municipi. D’una banda, s’ha abaixat considerablement el preu de les llicències d’activitat, que ha entrat en vigor aquesta setmana, i que s’han adaptat a la normativa vigent. “Ens vam adonar que a l’Olleria era molt més car muntar unnegoci que als pobles del voltant, per això estudiàrem aquesta regulació de la llicència d’activitats”, explica Ruth Martínez Regidora d’Economia.

La nova normativa, contempla una tarifa plana per a les activitats innòcues (ex. sabateria, tenda de roba, etc.) de 250 €, en lloc d’anar augmentant els diners a pagar en funció dels metres, a partir de 40, com passava abans. Per a la resta d’activitats s’ha estipulat una tarifa de 400 €, lluny dels 791 € es pagava fins ara. “També s’han baixat les llicències ambientals, abans una empresa que tenia 8.000 m2 pagava de llicència 6.900 €, mentre que ara sols en pagarà 1.600 €” ha explicat Ruth Martínez.

L’objectiu d’aquesta mesura, en paraules de Ruth Martínez, és incentivar la creació de negocis a l’Olleria, “que la gent ja no se’n vaja a altres llocs perquè ací pagava molt. Pensem que açò potenciarà l’economia local i suposarà la creació de nous llocs de treball”.

Microcrèdits per a emprenedors

L’Ajuntament ha signat diferents acords amb les entitats financeres de la localitat, concretament amb La Caixa, Caixa Ontinyent i Caixa Popular, per a facilitar microcrèdits als emprenedors. Com ha explicat Vicent Albiñana, regidor de Promoció econòmica “seguint en la línia que portem en aquests 10 mesos de govern d’incentivar l’activitat econòmica, el que volem amb aquests microcrèdits i la baixada de les llicències d’activitats és ajudar a tota eixa gent que està plantejant-se muntar un negoci, perquè finalment ho faça”.

© 2016 Portal de L'Olleria digitalcef.com