: Inicio » Educación y Salud, Portada » 350 niños y niñas de l’Olleria participan este año en la Escuela de verano

Ajuntament de l’Olleria, 11 de juliol de 2017

Altres 60, participen en el II Curs d’instrument de l’AEM “La Nova” 350 xiquets i xiquetes de l’Olleria participen enguany a l’Escola d’estiu
350 xiquets i xiquetes de 3 a 16 anys participen enguany en l’Escola d’estiu de l’Olleria. Una escola que té una durada de 5 setmanes i que té com a principal objectiu que els més menuts es divertixquen i s’ho passen bé, com explica Ruth Martínez, Regidora d’Educació “volíem fugir d’un programa centrat en fer deures, per això hem apostat per una escola d’estiu més esportiva, lúdica i democràtica, en la que siguen els mateixos xiquets i xiquetes qui decideixen què és el que volen fer”. Com l’any passat, l’escola està organitzada directament des de l’Ajuntament, que és qui ha contractat al Coordinador i els diferents monitors, “l’any passat ja apostarem per esta fórmula, en lloc de contractar a una empresa externa, i la veritat és que ha funcionat molt bé, de fet enguany hem vist com s’ha incrementat considerablement el nombre d’alumnes, el que demostra que el plantejament que hem fet, agrada”, comenta Martínez. A partir d’una programació prèvia, son els xiquetes i xiquetes qui decideixen finalment què volen fer cada dia. “ Volem que l’escola d’estiu, siga un poc més lliure, que els menuts no senten que tenen obligacions preestablertes com passa a l’escola, ací venen de vacances, per això el que fem és que els monitors suggereixen cada dia diferents activitats, i finalment fan el que democràticament es tria”, afirma Josep Esplugues, Coordinador de l’Escola d’estiu 2017. Les activitats es fan en diferents instal·lacions municipals com ara el Poliesportiu, el CEIP Sanchis Guarner, el casal jove, etc. i finalitzaran el pròxim divendres 28 de juliol.
II Curs de perfecció d’instruments de l’AEM “La Nova”

D’altra banda, 60 alumnes de diferents pobles de la Vall d’Albaida participen esta setmana en el II Curs de perfeccionament d’instrument organitzat per l’AEM “La Nova” de l’Olleria. Hi ha classe de pràcticament tots els instruments que hi ha a una banda: oboè, saxo, fagot, trompes, trompetes, trombons, flauta, clarinet…” El que fan és xiquets i xiquetes es aprofundir un poc més en el seu instrument. En les classes que fan durant l’any és pràcticament impossible parar-se a ensenyar-los detalls o perfeccionar coses molt concretes, i eixe és precisament l’objectiu d’este curs”, explica Pablo Penadés, Director de l’Escola “La Nova”.
El curs va començar ahir dilluns, i s’allargarà fins divendres quan es farà l’acte de cloenda. A diari els alumnes fan classes individuals i col·lectives de les 9’30 a les 14 h. en les instal·lacions del CEIP Isabel la Catòlica, que és on està realitzant-se el curs, després dinen i ja de vesprada van a la piscina municipal, i finalment tornen al col·legi per fer una creació musical tots junts.
El curs compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, com explica el seu regidor Héctor Such: “pense que és una iniciativa molt positiva perquè els xiquets no perden el contacte amb els instruments durant l’estiu, i a més poden reforçar el seu aprenentatge. Per això, des de la regidoria de cultura donem suport, i continuarem fent-ho, a iniciatives com esta”.

© 2017 Portal de L'Olleria digitalcef.com