: Inicio » Cultura i Festes, Portada » El Circuit Cultural Valencià comptarà amb set poblacions més en 2018

GVA Conselleria Educació 28/12/2017

El Circuit Cultural Valencià contará con siete poblaciones más en 2018

  • El Institut Valencià de Cultura ha aprobado la incorporación al Circuit Cultural Valencià de Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, L’Olleria y Onda para 2018
  • Con estas incorporaciones ya se cuenta con 76 poblaciones valencianas y dos universidades
  • El presupuesto del Circuit Cultural Valencià para 2018 es de 1,3 millones de euros

El Institut Valencià de Cultura contará con 76 municipios y 2 universidades en el Circuit Cultural Valencià en 2018. Para el próximo año se incorporan 7 municipios hasta alcanzar una cifra total que representa un incremento de más del 70 % desde 2015. Los municipios que se han adscrito para 2018 son Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, L’Olleria y Onda.

Además, el presupuesto destinado al Circuit Cultural Valencià ha tenido un aumento sustancial, se pasan de los 475.000 euros en 2015 al 1,3 millones presupuestados para 2018.

En palabras del conseller Marzà, “estamos trabajando para cumplir el objetivo de cohesionar, democratizar y aproximar la cultura a los valencianos y valencianas mediante programaciones atractivas en sus municipios. La incorporación de más municipios al Circuit favorece una programación cultural descentralizada, tal y como marca el Pla estratègic cultural ‘Fes Cultura’”.

El Circuit Cultural Valencià favorece la contratación de espectáculos de mayor formato y calidad y, al mismo tiempo, multiplica la cantidad de funciones, conciertos y proyecciones audiovisuales para que los ayuntamientos puedan hacer más actividades culturales con el mismo presupuesto. Se trata de una cofinanciación entre los ayuntamientos y el Institut Valencià de Cultura de las actividades culturales que se llevan a cabo en las diferentes poblaciones.

El Circuito cuenta con cinco tipo de modalidades: música, cortometraje audiovisual y dos modalidades de teatro, danza y circo, a las que los municipios pueden acogerse anualmente en función de sus necesidades y sus recursos.

Con las nuevas incorporaciones, el Circuit Cultural Valencià está formado por 18 municipios de las comarcas de Alicante, 9 de las de Castellón y 49 de las de Valencia, además de la Universidad de Alicante y la Universitat Jaume I de Castellón.

La adhesión al Circuit ha ido creciendo progresivamente hasta alcanzar las 78 entidades en 2018: en 2015 pertenecían 46 municipios, en 2016 llegaran a los 63 y en 2017, a las 71 entidades, hasta llegar a la cifra de 76 instituciones y 2 universidades para 2018.

La resto de municipios y universidades que forman parte del Circuit Cultural Valencià son: Aielo de Malferit, Alicante, la UA de Alicante, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Banyeres de Mariola, Benetússer, Benicasim, Benifaió, Benlloch, Betxí, Borriana, Buñol, Canals, Carcaixent, la UJI de Castellón, Cheste, Corbera, Dénia, El Campello, El Puig, Elche, Gandía, Godella, Guardamar del Segura, Ibi, La Pobla de Vallbona, La Vila Joiosa, L’Alcúdia, L’Alfàs del Pi, L’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Monòver, Morella, Mutxamel, Nules, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Petrer, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja, Sagunto, Santa Pola, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vila-real, Villena, Vinaròs, Jávea, Xàtiva y Xirivella.

 

_____________________________________

El Circuit Cultural Valencià comptarà amb set poblacions més en 2018

  • L’Institut Valencià de Cultura ha aprovat la incorporació al Circuit Cultural Valencià d’Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, l’Olleria i Onda per a 2018
  • Amb aquestes incorporacions ja es compta amb 76 poblacions valencianes i dues universitats
  • El pressupost del Circuit Cultural Valencià per a 2018 és d’1,3 milions d’euros

 

L’Institut Valencià de Cultura comptarà amb 76 municipis i 2 universitats en el Circuit Cultural Valencià en 2018. Per al pròxim any s’incorporen 7 municipis fins assolir una xifra total que representa un increment de més del 70 % des de 2015. Els municipis que s’han adscrit per a 2018 són Alcàsser, Benimodo, Bocairent, Burjassot, Callosa d’en Sarrià, l’Olleria i Onda.

A més, el pressupost destinat al Circuit Cultural Valencià ha tingut un augment substancial, es passen dels 475.000 euros en 2015 a l’1,3 milions pressupostats per a 2018.

En paraules del conseller Marzà, “estem treballant per a complir l’objectiu de cohesionar, democratitzar i aproximar la cultura als valencians i valencianes per mitjà de programacions atractives als seus municipis. La incorporació de més municipis al Circuit afavoreix una programació cultural descentralitzada, tal com marca el Pla estratègic cultural ‘Fes Cultura’”.

El Circuit Cultural Valencià afavoreix la contractació d’espectacles d’un format més gran i de més qualitat i, al mateix temps, multiplica la quantitat de funcions, concerts i projeccions audiovisuals perquè els ajuntaments puguen fer més activitats culturals amb el mateix pressupost. Es tracta d’un cofinançament entre els ajuntaments i l’Institut Valencià de Cultura de les activitats culturals que es duen a terme a les diferents poblacions.

El Circuit compta amb cinc tipus de modalitats: música, curtmetratge audiovisual i dues modalitats de teatre, dansa i circ, a les quals els municipis poden acollir-se anualment en funció de les seues necessitats i els seus recursos.

Amb les noves incorporacions, el Circuit Cultural Valencià està format per 18 municipis de les comarques d’Alacant, 9 de les de Castelló i 49 de les de València, a més de la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

L’adhesió al Circuit ha anat creixent progressivament fins assolir les 78 entitats en 2018: en 2015 hi pertanyien 46 municipis, en 2016 arribaren als 63 i en 2017, a les 71 entitats, fins arribar a la xifra de 76 institucions i 2 universitats per a 2018.

La resta de municipis i universitats que formen part del Circuit Cultural Valencià són: Aielo de Malferit, Alacant, la UA d’Alacant, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almussafes, Altea, Alzira, Banyeres de Mariola, Benetússer, Benicàssim, Benifaió, Benlloch, Betxí, Borriana, Buñol, Canals, Carcaixent, l’UJI de Castelló, Cheste, Corbera, Dénia, el Campello, el Puig, Elx, Gandia, Godella, Guardamar del Segura, Ibi, la Pobla de Vallbona, la Vila Joiosa, l’Alcúdia, l’Alfàs del Pi, l’Eliana, Llíria, Manises, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Monòver, Morella, Mutxamel, Nules, Oliva, Ontinyent, Paiporta, Paterna, Petrer, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Requena, Riba-roja, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sollana, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Vila-real, Villena, Vinaròs, Xàbia, Xàtiva i Xirivella.

 

© 2017 Portal de L'Olleria digitalcef.com