: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » Ajuntament de l’Olleria: “Projecte Elles”

 


Ajuntament de l’Olleria, 9/1/2019

 

La programació comença el 12 de gener i finalitza el 31 de març

El projecte “Elles” posa en valor el treball de les dones creadores

L’Ajuntament de l’Olleria posa en valor el treball de les dones creadores amb el projecte “Elles”, una programació amb artistes de carreres consolidades i altres emergents que mostraran les seues creacions culturals. La majoria de les protagonistes que conformen el cicle són de l’Olleria o estan vinculades d’alguna manera a la localitat.

La regidora de Cultura i Benestar Social, Gloria Micó, ha explicat que es tracta d’una col·laboració entre les dues regidories, ja que “l’any passat es va aprovar el Pla d’Igualtat Municipal i ens vam adonar que, de manera inconscient, a la programació cultural hi ha molt poca presència de dones”.

“Elles” comença el dissabte 12 de gener amb el recital de cant de Maia a les 20h al Teatre Goya. El 17 de gener tindrà lloc la xerrada “Obrim una finestra a la societat: dones en ciència”, amb Clara García i Marga Vadillo, a les 19h a la Biblioteca Municipal. Durant el mes de gener hi haurà una altra proposta per al dia 26 amb la presentació del disc “Quan abril era abril” d’Eva Dénia acompanyada per Merxe Martínez, a les 20h al Teatre Goya. El 15 de febrer es projectarà el documental “Milicianes” a les 20h a la Biblioteca Municipal, dirigit per Tània Balló i Jaume Miró, i en què una de les milicianes és María García Sanchis, natural de l’Olleria.  El 16 de febrer, la vocalista i instrumentista Noe presenta el seu treball “L’hora violeta” a les 20h al Teatre Goya. Per al mes de març també s’han programat diferents activitats, la primera d’elles el dia 9 amb la cantant olleriana Eva Romero que ofereix “Estàndards d’elles” a les 20h al Teatre Goya. El dia 10 de març a les 18h, Paula Llorenç interpretarà el monòleg “Historia de una maestra” al Teatre Goya. El 16 de març “Les XL” (Nía Mas i Marta Sitjà) representaran l’obra “Abandónate mucho” a les 20h al Teatre Goya. I finalment, del 4 al 31 de març podrem gaudir de l’exposició fotogràfica “Endinsar-nos” de Paula Lapeña al Teatre Goya.

“Durant l’any hi haurà més actuacions protagonitzades per dones perquè aquest és sols un primer pas dins la programació cultural, però la igualtat és molt més àmplia”, ha assegurat la regidora de Cultura i Benestar Social.

Les entrades per als espectacles del Teatre Goya tindran un cost d’entre 1 i 3 euros.

___________________________________________

 

La programación comienza el 12 de enero y finaliza el 31 de marzo
El proyecto “Ellas” pone en valor el trabajo de las mujeres creadoras


El Ayuntamiento de l’Olleria pone en valor el trabajo de las mujeres creadoras con el proyecto “Elles”, una programación con artistas de carreras consolidadas y otros emergentes que mostrarán sus creaciones culturales. La mayoría de las protagonistas que conforman el ciclo son de l’Ollería o están vinculadas de alguna manera a la localidad.
La concejala de Cultura y Bienestar Social, Gloria Micó, ha explicado que se trata de una colaboración entre las dos concejalías, ya que “el año pasado se aprobó el Plan de Igualdad Municipal y nos dimos cuenta de que, de manera inconsciente, a la programación cultural hay muy poca presencia de mujeres “.
“Elles” comienza el sábado 12 de enero con el recital de canto de Maia a las 20h en el Teatro Goya. El 17 de enero tendrá lugar la charla “Abrimos una ventana a la sociedad: mujeres en ciencia”, con Clara García y Marga Vadillo, a las 19h en la Biblioteca Municipal. Durante el mes de enero habrá otra propuesta para el día 26 con la presentación del disco “Cuando abril era abril” de Eva Dénia acompañada por Merxe Martínez, a las 20h en el Teatro Goya. El 15 de febrero se proyectará el documental “milicianos” a las 20h en la Biblioteca Municipal, dirigido por Tània Balló y Jaume Miró, y en el que una de las milicianas és María García Sanchis, natural de l’Olleria. El 16 de febrero, la vocalista e instrumentista Noe presenta su trabajo “La hora violeta” a las 20h en el Teatro Goya. Para el mes de marzo también se han programado diferentes actividades, la primera de ellas el día 9 con la cantante olleriense Eva Romero que ofrece “Estàndards d’elles” a las 20h en el Teatro Goya. El día 10 de marzo a las 18h, Paula Lorenzo interpretará el monólogo “Historia de una maestra” en el Teatro Goya. El 16 de marzo “Las XL” (Nía Mas y Marta Sitjà) representarán la obra “Abandónate mucho” a las 20h en el Teatro Goya. Y por último, del 4 al 31 de marzo podremos disfrutar de la exposición fotográfica “Endinsar-nos” de Paula Lapeña en el Teatro Goya.
“Durante el año habrá más actuaciones protagonizadas por mujeres porque este es sólo un primer paso dentro de la programación cultural, pero la igualdad es mucho más amplia”, ha asegurado la concejala de Cultura y Bienestar Social.
Las entradas para los espectáculos del Teatro Goya tendrán un coste de entre 1 y 3 euros.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com