: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » El Bus de la Llengua farà parada en l’Olleria

 

Ajuntament de l’Olleria  07/02/2019

El Bus de la Llengua farà parada en el parc Beat Pare Ferreres de l’Olleria aquest dissabte 9 de febrer de 12 a 14h i de 16 a 20h. Es tracta d’una activitat que forma part de la campanya “Sempre teua. La teua llengua” de la Generalitat Valenciana que té l’objectiu de promocionar socialment el valencià.

L’autobús compta amb la presència de dos monitors encarregats de realitzar tallers i activitats lúdiques i educatives per divertir els participants. Està dirigit a tota la societat, especialment als joves i a les famílies que vulguen gaudir d’una jornada d’oci en la nostra llengua.

Aprofitant l’ocasió i per complementar les activitats del Bus de la Llengua, l’Ajuntament ha organitzat un conjunt de jocs participatius per a totes les edats amb temàtica d’aprenentatge en diverses funcions com psicomotricitat, memòria, habilitat… La regidora d’Educació, Ruth Martínez, ha explicat que “el divendres tindrà lloc la presentació de la Trobada d’Escoles en Valencià, i després de tot el treball que està realitzant tota la comunitat educativa, volem que l’endemà puguen gaudir d’una jornada de festa i diversió”.

//////////////////////////

El “Bus la Llengua” és una iniciativa finançada pel Govern valencià amb 2,3 milions d’euros, que va recorrent diverses ciutats de la Comunitat Valenciana i impartint sessions a les escoles.

El vehicle per al foment del valencià és una “eina més” de la campanya ‘Sempre teua’ que va anunciar la Conselleria en setembre de 2017, ha explicat el conseller Vicent Marzà  davant l’autobús blanc i descapotable on tant menuts com estudiants i famílies poden participar en cinc tallers “lúdics” en què el valencià és la matèria primera del joc.

De moment, l’autobús visitarà 106 pobles, però el vehicle podrà acudir a aquelles localitats que des dels respectius ajuntaments ho sol·liciten. Així, des de març de 2018 a març del 2019, els jocs en valencià arribaran sobre rodes fins a 16 municipis castellanoparlants. D’aquesta manera queda palesa la intenció d’Educació de bastir ponts al voltant de les dues llengües oficials del País Valencià.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com