: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » Presentación del libro “Diània Terra Nostra”

El proper divendres 26 d’Abril, es presentarà l’última obra de Just I. Sellés, “Diània Terra Nostra”. La presentació es complementarà la la projecció del audioviaul “Desperta Diània”. L’acte començarà a les 19: 30h a la Biblioteca Municipal

Diània terra nostra és un emocionat viatge per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, Joan Pellicer i Rafael Cebrián. Tots tres ens portaran de la mà pels més bells paisatges de la terra, de vegades acompanyats d’altres entesos col·laboradors, avançant tots junts en grup per vells camins empedrats, sovint sobre un bon talló de neu, o per estretes sendes cingleres, plovent, al capvespre, o ja en nit tancada, en altres ocasions progressant individualment en segura cordada per angostos barrancs, o per fabuloses crestalleres, a poqueta nit, o en clarejar el dia, albirant paisatges rocallosos, corprenedors, tardorencs, majestuosos, feridors: castells enlairats, penyals impossibles, poderosos cims i esmolats crestalls, barrancs que bramen ses aigües, joioses fontetes, vertiginosos penya-segats, ombrívoles caves, despoblats solitaris i oblidats, enrunades torres i talaies, captivadores valls, ullals, coves, illots, tolls i marjals, entre altres nombrosos i encisadors indrets.

La necessitat de documentar els escenaris de les seues novel·les anima els escriptors a viatjar. Eixa gojosa necessitat documental és la mateixa que ha empentat Just I. Sellés a prendre alè, farcir la motxilla i seguir les petjades d’aquells que obriren pas al camí davant d’ell. Amb l’ingent treball de Cavanilles sempre present, les entusiastes i corprenedores paraules de Joan en la memòria, i el bon fer de l’esforçat amic i mestre Cebrián dintre de la motxilla, l’escriptor de Beniarrés ha fet de la necessitat una emoció vital que ací i ara desitja compartir. No, res no hi ha com la terra d’un, que no debades galopa el cor quan sent.

Autor

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que exercí durant 15 anys i que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo, la seua primera obra, i ja des d’aleshores treballà infatigable en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a editar la seua segona novel·la: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya. Un any després, el 2015, publicà Al-Azraq, el visir que somiava La Muntanya, un llibre de divulgació històrica on l’autor vessà tota la informació documental i fotogràfica que inspiraren la novel·la. Actualment escriu Amira, l’última flor d’al-Àndalus, un altre projecte literari ambientat als territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura d’aquesta nova obra, l’autor ha recorregut tot Diània, que és l’immens escenari on transcorrerà l’acció. Així, Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor ha volgut avançar per a preludiar la novel·la que gaudirem prompte.

___________________________

El próximo viernes 26 de Abril,  se presentará la última obra de Just I. Sellés, “Diània Terra Nostra“. La presentación se complementará la la proyección del audioviaul “Desperta Diània“.  El acto comenzará a las 19:30h en la Biblioteca Municipal

Diània terra nostra es un emocionado viaje por las más antiguas sendas de nuestras montañas, una expedición encabezada y guiada por tres personajes ilustres, posiblemente los más entusiastas y eruditos exploradores que ha conocido nunca la agraciada diana: Cavanilles, Joan Pellicer y Rafael Cebrián. Los tres nos llevarán de la mano por los más bellos paisajes de la tierra, a veces acompañados de otros entendidos colaboradores, avanzando todos juntos en grupo para viejos caminos empedrados, a menudo sobre un buen corte de nieve, o por estrechas sendas riscos, lloviendo, al atardecer, o ya noche cerrada, en otras ocasiones progresando individualmente en segura cordada por angostos barrancos, o por fabulosas carenados, al atardecer, o al amanecer el día, divisando paisajes rocosos, cautivadores, otoñales, majestuosos, hirientes: castillos elevados, peñascos imposibles, poderosos cumbres y afilados crestas, barrancos que braman ses aguas, gozosas fontetes, vertiginosos acantilados, sombrías cavas, despoblados solitarios y olvidados, derribadas torres y atalayas, cautivadoras valles, colmillos, cuevas, islotes, charcos y marjales, entre otros numerosos y encantadores lugares.

La necesidad de documentar los escenarios de sus novelas anima a los escritores a viajar. Esa gozosa necesidad documental es la misma que ha empujado Justo I. Sellés a tomar aliento, rellenar la mochila y seguir las huellas de aquellos que abrieron paso en el camino delante de él. Con el ingente trabajo de Cavanilles siempre presente, las entusiastas y sobrecogedoras palabras de Juan en la memoria, y el buen hacer del esforzado amigo y maestro Cebrián dentro de la mochila, el escritor de Beniarrés ha hecho de la necesidad una emoción vital que aquí y ahora desea compartir. No, nada hay como la tierra de uno, que no en vano galopa el corazón cuando siente.

autor

Justo I. Sellés (Beniarrés, 1969) es ingeniero de obras públicas y máster en ingeniería marítima, profesión que ejerció durante 15 años y que abandonó en 2008 para dedicar todo su tiempo y esfuerzo a la escritura. 2009 se proclamó finalista del premio Azorín de novela con El llanto del petirrojo, su primera obra, y ya desde entonces trabajó infatigable en un proyecto literario ambicioso y apasionante que en 2014 lo llevó a editar su segunda novela: al-Azraq el Azul. Crónica de la conquista de La Montaña. Un año después, en 2015, publicó Al-Azraq, el visir que soñaba El Monte, un libro de divulgación histórica donde el autor vertió toda la información documental y fotográfica que inspiraron la novela. Actualmente escribe Amira, la última flor de al-Ándalus, otro proyecto literario ambientado en los territorios diánica, una novela donde la historia y la leyenda caminan de la mano. Durante la fase de documentación previa a la escritura de esta nueva obra, el autor ha recorrido todo diana, que es el inmenso escenario donde transcurrirá la acción. Así, Diana, tierra nuestra es el fruto de este ingente trabajo de campo que el escritor ha querido avanzar para preludiar la novela que disfrutaremos pronto.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com