: Inicio » Moros i Cristiáns, Portada » Pepi Alonso: El maquillatge és una part fonamental del trage a “l’entrada”

 

Pepi Alonso: El maquillatge és una part fonamental del vestit a “l’entrada”

Pepi Alonso, experimentada esteticista, es prepara per a la seva “particular” marató en festes, el seu treball s’intensifica, a la tasca habitual es sumen algunes de les esquadres que participessin en “l’entrada”. Són sessions esgotadores però també és on es poden aportar grans dósis de creativitat. Part de les seves obres han estat guardonades en els últims anys, 1r premi vestit i maquillatge bàndol moro 2017 (1ªescuadra Abencerajes), 1r premi vestit i maquillatges bàndol moro 2018 (1ª esquadra Bohemios), entre d’altres.

El maquillatge és una part fonamental del vestit, ha de fer creïble tot el conjunt, fins que resulti impactant, veraç i anar d’acord a l’estil de l’escaire. El treball comença amb molta antelació, quan les “filaes” et presenten els vestits de la desfilada. Cal buscar un estil que doni vida al vestit mitjançant esbossos, a partir d’aquí comencen les proves de maquillatges, els productes i la tècnica que es vá a utilitzar. El dia de la festa no hi pot haver errors, i la paraula improvisació està prohibida en una cita tan important per a les comparses.

Després de la creativitat, un dels reptes més importants, és que la “màscara” aguanti la calor pròpia d’aquestes dates més la temperatura corporal que segons el vestuari que porten, pot augmentar considerablement. Aquest és un treball que per poder gaudir-quatre hores, porta moltes més de concentració i nervis darrere. No perdura en el temps només queda constància en els retrats. És com una pastisseria, tot el treball emprat en un pastís es resumeix en un mos, del qual només et queda el record d’aquest moment.

Tot i això, no tothom té la sort de treballar en el que li agrada i estar envoltada d’un equip professional. La satisfacció que t’ofereix el dia de l’entrada i altres moments assenyalats en festes són difícils de descriure, però es “s’assaboreixen” intensament.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com