: Inicio » Cine/Espectáculos, Portada » La 35º Mostra Internacional de Titelles se celebrarà del 7 al 10 de novembre

 

30 representacions, 14 companyies i 19 municipis participaran en la XXXV Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida

La companyia txeca Pavel Smid oferirà el seu espectacle “Un cuento del viento” a Castelló de Rugat

La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida (MIT), que se celebrarà del 7 al 10 de novembre, estarà composta de 30 representacions de 14 companyies diferents en 19 municipis de la comarca. Així ho anunciaven aquest dilluns a la presentació oficial de tota la programació, que es duia a terme a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Junt amb el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, també participaven el diputat de Cultura, Xavier Rius; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; i la directora artística de la MIT, Marisol Limiñana.

Gomar obria l’acte agraint “el treball i l’esforç que fan tots els pobles de la Vall d’Albaida, personal de la Mancomunitat, i administracions públiques, per tirar endavant aquesta Mostra que ja compleix 35 anys d’història i que treballa des del municipalisme i fent cultura entre tots”. “El món del titella i del teatre d’objectes són espectacles que sorprenen tant a majors com a menuts, i des d’ací anime a tothom a gaudir de la Mostra” declarava Gomar.

Des de la Diputació de València, Xavier Rius, destacava la unió de tots els municipis, siguen del color que siguen, en aquesta Mostra Internacional de Titelles que ha fet que la Vall d’Albaida siga reconeguda fora del territori valencià.

Per la seua part, Abel Guarinos, incidia en la importància que té aquest tipus d’iniciatives amb les quals es defensa que la cultura arribe a tots els municipis, independentment de la seua població. Guarinos destacava també com un festival que va nàixer de manera modesta s’ha convertit a poc a poc en internacional i ha abastat a tota classe de públic.

Finalment, Marisol Limiñana, qui porta ja dos anys al capdavant de la direcció artística de la MIT, explicava que aquest festival no és internacional únicament per comptar amb artistes estrangers, sinó que moltes de les companyies nacionals han presentat els seus espectacles arreu del món, com és el cas de la companyia Javier Aranda qui aquests dies es troba a La Habana (Cuba). Serà justament aquesta companyia qui representarà “Vida”, una obra dedicada per al públic més adult, qui demostrarà que els  titelles no són només cosa de xiquets.

Totes les intervencions han coincidit en destacar el caràcter mancomunat de la MIT i la democratització de la cultura, ja que aquesta iniciativa permet que espectacles de qualitat i amb renom internacional arriben a poblacions molt menudes.

D’aquesta manera s’ha donat a conéixer la programació al complet. A la companyia txeca Pavel Smid ja anunciada al mes de juliol, s’afegeixen Festuc Teatre, La Tartana, Teatro Gorakada, La Carreta Teatre, La Gotera de Lazotea, Teatre a mà, Vudú Teatre, Centre de Titelles de Lleida, Xirriquiteula Teatre, Xavi Lozano, Companyia Javier Aranda, Cazando Gamusinos i Companyia Lucas Escobedo.

Aquestes companyies procedents de la Comunitat Valenciana, País Basc, Catalunya, República Txeca, Madrid o Aragó, realitzaran fins a 30 representacions,  per a tots els públics, a 19 municipis de la comarca: Benigànim, Montaverner, Atzeneta d’Albaida, Aielo de Malferit, Salem, l’Olleria, Otos, Montitxelvo, Fontanars dels Alforins, Castelló de Rugat, Ontinyent, el Palomar, el Ràfol de Salem, Albaida, Alfarrasí, Fontanars dels Alforins, Agullent, la Pobla del Duc i Quatretonda.

Cal destacar que el diumenge dia 10, la Companyia Lucas Escobedo representarà “YOLO” a la capital de la Vall d’Albaida, una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i que encara que no està inclosa a la MIT, aquesta s’ha fet ressò al tractar-se també d’una oferta cultural dins del teatre d’objectes.

La programació al detall es podrà consultar a la web de la MIT i a la de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

30 representaciones, 14 compañías y 19 municipios participarán en la XXXV Muestra Internacional de Títeres en la Vall d’Albaida

La compañía checa Pavel Smid ofrecerá su espectáculo “Un cuento del viento” en Castelló de Rugat

La Muestra Internacional de Títeres de la Vall d’Albaida(MIT), que se celebrará del 7 al 10 de noviembre, estará compuesta de 30 representaciones de 14 compañías diferentes en 19 municipios de la comarca. Así lo anunciaban este lunes a la presentación oficial de toda la programación, que se llevaba a cabo en la sede de la Mancomunidad de Municipios de la Vall d’Albaida. Junto con el presidente de la Mancomunidad, Vicente Gomar, también participaban el diputado de Cultura, Xavier Rius; el director general del Instituto Valenciano de Cultura, Abel Guarinos; y la directora artística de la MIT, Marisol Limiñana.

Gomar abría el acto agradeciendo “el trabajo y el esfuerzo que hacen todos los pueblos del Valle de Albaida, personal de la Mancomunidad, y administraciones públicas, para sacar adelante esta Muestra que ya cumple 35 años de historia y que trabaja desde el municipalismo y haciendo cultura entre todos “. “El mundo del títere y del teatro de objetos son espectáculos que sorprenden tanto a mayores como a pequeños, y desde aquí animo a todos a disfrutar de la Muestra” declaraba Gomar.

Desde la Diputación de Valencia, Xavier Rius, destacaba la unión de todos los municipios, sean del color que sean, en esta Muestra Internacional de Títeres que ha hecho que la Vall d’Albaida sea reconocida fuera del territorio valenciano.

Por su parte, Abel Guarinos, incidía en la importancia que tiene este tipo de iniciativas con las que se defiende que la cultura llegue a todos los municipios, independientemente de su población. Guarinos destacaba también como un festival que nació de manera modesta se ha convertido poco a poco en internacional y ha abarcado a toda clase de público.

Finalmente, Marisol Limiñana, quien lleva ya dos años al frente de la dirección artística de la MIT, explicaba que este festival no es internacional únicamente por contar con artistas extranjeros, sino que muchas de las compañías nacionales han presentado sus espectáculos en todo el mundo, como es el caso de la compañía Javier Aranda quien estos días se encuentra en la Habana (Cuba). Será justamente esta compañía quien representará “Vida”, una obra dedicada para el público más adulto, quien demostrará que los títeres no son sólo cosa de niños.

Todas las intervenciones coincidieron en destacar el carácter mancomunado de la MIT y la democratización de la cultura, ya que esta iniciativa permite que espectáculos de calidad y con renombre internacional llegan a poblaciones muy pequeñas.

De esta manera se ha dado a conocer la programación al completo. A la compañía checa Pavel Smid ya anunciada en el mes de julio, se añaden Pistacho Teatro, La Tartana, Teatro Gorakada, La Carreta Teatro, La Gotera de Lazotea, Teatro a mano, Vudú Teatro, Centro de Títeres de Lleida, Xirriquiteula Teatro, Xavi Lozano, Compañía Javier Aranda, Cazando Gamusinos y Compañía Lucas Escobedo.

Estas compañías procedentes de la Comunidad Valenciana, País Vasco, Cataluña, República Checa, Madrid o Aragón, realizarán hasta 30 representaciones, para todos los públicos, a 19 municipios de la comarca: Benigànim, Montaverner, Atzeneta d’Albaida, Aielo de Malferit, Salem, l’Ollería, Otos, Montitxelvo, Fontanars, Castelló de Rugat, Ontinyent, Palomar, Ràfol de Salem, Albaida, Alfarrasí, Fontanares, Agullent, la Pobla del Duc y Quatretonda.

Cabe destacar que el domingo día 10, la Compañía Lucas Escobedo representará “YOLO” en la capital de la Vall d’Albaida, una actividad organizada por el Ayuntamiento de Ontinyent y que aunque no está incluida en la MIT, esta se ha hecho eco al tratarse también de una oferta cultural dentro del teatro de objetos.

La programación al detalle se podrá consultar en la web de la MIT y en la de la Mancomunidad de Municipios de la Vall d’Albaida.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com