: Inicio » Economia i Turisme, Portada » PSPV i Compromís, pacten el nou govern de la Mancomunitat

foto: Levante EMV

Gomar és reelegit president amb Albert de número dos després de pactar PSPV i Compromís

La Vall ENS Uneix i el PP rebutgen les delegacions per «falta de representació» en la Mancomunitat de la Vall, però segueixen a la junta

foto:comarcalcv.com

Després de la sessió fallida de l’18 de setembre passat, aquest dimarts després d’arribar a un acord, arrencava la nova legislatura de la Mancomunitat de la Vall amb la reelecció de Vicent Gomar (alcalde de la Pobla de Duc pel PSPV) com a president i Josep A. Albert (alcalde d’Albaida per Compromís) com a vicepresident, així com l’elecció de la resta de la junta de govern, que completen com a vocals M. Amparo Canals, José Mª Beneyto, Federico Vidal, Julio Biosca, Mario Mira, Susana Navarro, Ramón Vidal, Estefania Mollá i Natalia Enguix.

L’elecció de President i Vicepresident va comptar amb el vot a favor de PSPV i Compromís, el vot en contra de PP i l’abstenció de la Vall ENS Uneix, els dos partits que van rebutjar les delegacions, tot i que es mantenen a la junta de govern amb dos vocals cada un

La Vall ENS Uneix adverteix que estar a la Mancomunitat de la Vall d’Albaida “és voluntari”

Joan Sanchis adverteix que “PSPV i Compromís estan posant en perill la continuïtat de la Mancomunitat” perquè Ontinyent paga per habitant i està representat com a municipi individual. De fet La Vall ENS Unix que governa a Ontinyent, el Palomar i Bufali compten amb 6 dels 68 representants. Val tant el vot d’Ontinyent (2) com el vot de Bufali (2), tot i la diferència de població.

PSPV i Compromís sumen 38.000 habitants i la resta de forces representa una quantitat superior, dels quals 35.000 són d’Ontinyent, És a dir, el seu partit representa a una mica més del 40% de tota la població de la Vall d’Albaida. “La Mancomunitat és una associació voluntària” i “l’obligació d’ajudar els municipis petits és de la Diputació de València i la Generalitat, i no dels ajuntaments grans”.

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com