: Inicio » Montaverner, Portada » MON·DOC LEVANTA EL TELÓN

 Ajuntament de Montaverner 21/11/2019

MON·DOC ALÇA EL TELÓ

La Mostra de Cinema Documental de Montaverner comença esta nit la seua 11a edició amb la Gala Inaugural.

Un any més, i ja en són onze, Montaverner es vist de gala per a donar inici a la seua setmana més internacional. MON·DOC, Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, inaugura esta nit una nova edició que tornarà a mostrar el millor cinema documental d’arreu del món.

A l’acte, que tindrà lloc a l’Auditori Luis Peiró a partir de les 20.00h, hi assistiran autoritats locals i comarcals, així com representants d’associacions i entitats culturals de la Vall d’Albaida i veïns i veïnes de Montaverner i de pobles de la comarca.

A la gala es projectarà el curtmetratge ‘Mujeres de cine’, treball dirigit per Carmen Perona que aborda la situació actual de la dona a la indústria cinematogràfica espanyola. A partir d’entrevistes a directores, actrius i productores coneixerem les dificultats que el fet de ser dona els comporta a l’hora de tirar endavant els seus projectes laborals.

Esta serà una edició amb marcat caràcter feminista, ja que demà dissabte ‘Hijas de Cynisca’ ens mostrarà la discriminació de gènere que existeix al món de l’esport d’elit amb testimonis d’esportistes professionals de primer nivell. Dilluns 25 serà el torn de ‘The Cut’, documental valencià que mostra el drama de la mutilació genital femenina a l’Àfrica, i dimecres 27 ‘Más allá del reto de Eva’ ens acosta la història d’Eva, mare d’un xiquet amb una malaltia estranya que farà l’impossible per a que es continue investigant una cura. Tant el director com la protagonista del documental estaran a Montaverner per a presentar este treball.

Quatre històries que no són més que una mostra del que podrem gaudir a Montaverner del 22 al 30 de novembre dins l’11a edició de MON·DOC. Tota la programació es pot consultar a la web http://montdoc.blogspot.com.

________________________________________

MON·DOC LEVANTA EL TELÓN

La Muestra de Cine Documental de Montaverner empieza esta noche su 11ª edición con la Gala Inaugural.

Un año más, y ya son once, Montaverner se viste de gala para dar inicio a su semana más internacional. MON·DOC, Muestra Internacional de Cine Documental de Montaverner, inaugura esta noche una nueva edición que volverá a mostrar el mejor cine documental.

Al acto, que se celebrará en el Auditorio Luis Peiró a partir de las 20.00h, asistirán autoridades locales y comarcales, así como representantes de asociaciones y entidades culturales de la Vall d’Albaida y vecinos y vecinas de Montaverner y de pueblos de la comarca.

En la gala se proyectará el cortometraje ‘Mujeres de cine’, trabajo dirigido por Carmen Perona que aborda la situación actual de la mujer en la industria cinematográfica española. A partir de entrevistas a directoras, actrices y productoras conoceremos las dificultades que el hecho de ser mujer les conlleva a la hora de sacar adelante sus proyectos laborales.

Esta será una edición con marcado carácter feminista, ya que mañana sábado ‘Hijas de Cynisca’ nos mostrará la discriminación de género que existe en el mundo del deporte de élite con testimonios de deportistas profesionales de primer nivel. El lunes 25 será el turno de ‘The Cut’, documental valenciano que muestra el drama de la mutilación genital femenina en África, y el miércoles 27 ‘Más allá del reto de Eva’ nos acerca la historia de Eva, madre de un niño con una enfermedad rara que hará lo imposible para que se continúe investigando una cura. Tanto el director como la protagonista del documental estarán en Montaverner para presentar este trabajo.

Cuatro historias que son solo una muestra del que podremos disfrutar en Montaverner del 22 al 30 de noviembre dentro de la 11ª edición de MON·DOC. Toda la programación puede consultarse en la web http://montdoc.blogspot.com.

 

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com