: Inicio » Economia i Turisme, Portada » Ontinyent, l’Olleria i Bocairent avancen en la creació d’una aliança industrial

 

La idea és que els tres ajuntaments i les patronals treballin junts en iniciatives i projectes

Ontinyent, l’Olleria i Bocairent avancen en la creació d ‘ «una aliança per impulsar la indústria» en aquests municipis, van destacar ahir. Els alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; l’Olleria, Ramon Vidal, i Bocairent, Xavier Molina, es reunien aquest dimarts per «avançar en les possibilitats d’aquesta aliança i la posada en comú de projectes per a potenciar la innovació i modernització, intercanviar experiències i defensar interessos comuns davant administracions superiors» , van explicar fonts de l’consistori ontinyentino en un comunicat. L’aliança també integrarà altres agents socials com les associacions empresarials Coeval, AEMO i Industrials de Bocairent, i es planteja com una eina d’intercanvi d’experiències que pugui coordinar polítiques de foment de l’ocupació, incentius fiscals a les empreses, o impuls a la formació especialitzada , entre d’altres, van destacar ahir.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que la importància de la indústria en l’economia local «ens ha animat a treballar en aspectes com la modernització dels polígons amb un pla municipal i també amb ajuda de l’IVACE; fomentar la indústria amb incentius fiscals i ajudes per a la participació en fires o elaboració de catàlegs, i també a posar-nos en comú amb altres municipis, com ja hem fet amb el pla territorial amb Ibi i Alcoi i ara volem fer en l’àmbit de la nostra comarca amb la Olleria i Bocairent », manifestava el primer edil, qui setmanes enrere ja havia anticipat els avantatges que pot comportar actuar d’una manera conjunta.

Per la seva banda, l’alcalde de l’Olleria, Ramon Vidal, coincidia a destacar la indústria com «un motor econòmic essencial per al nostre municipi, on l’ocupació industrial és molt rellevant dins l’economia local», va assenyalar. «Per això apostarem sempre per donar suport a aquest sector, i dins d’aquesta idea vam pensar que treballar conjuntament amb altres municipis de la comarca amb els que puguem tenir sinergies pot aportar-nos coses positives a tots», apuntava el nou primer edil, que exerceix el càrrec des d’aquest estiu després de guanyar les eleccions municipals de l’26M.

Pel que fa a l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, també nou en el càrrec després de les passades eleccions, destacava que «entenem que la unió fa la força per plantejar plans de treball conjunts davant objectius comuns. Treballant units podrem “va dir” iniciar accions conjuntes de transformació empresarial que siguin interessants per als tres municipis; és una línia d’acció que ja vam donar a conèixer als representants el sector industrial del nostre municipi, que també van veure l’interès i la conveniència de participar d’aquest tipus de projectes », assenyalava.

No és l’única acció conjunta que germina a la Vall, ja que des 2016 la Plataforma per la Reindustrialització, que abasta a les entitats empresarials de les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla, proposa impulsar el sector i la cohesió territorial de la zona i porta ja diverses accions plantejades davant les administracions.

____________________

ver noticia original en Levante -emv

© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com