: Inicio » Noticies, Portada » Dilluns 1 de juny FASE 2

 

A partir del dilluns, l’Olleria com a bona part del territori estarà a la Fase 2 de la desescalada. Això obre la porta a una sèrie d’activitats i horaris permesos, encara que en tots hi haurà normes de control i prevenció, sobretot de la distància anomenada social.

Què es pot fer en fase 2 d’desescalada?

Quan un territori canvia de fase ha de romandre com a mínim dues setmanes a la mateixa. La Comunitat València, per exemple, seguirà més temps perquè no ha sol·licitat el pas de fase 1 a la 2 per prevenció

El nou avanç s’aprecia, sobretot, en les formes de relació social i en els seus àmbits.
Franges horàries i visites a residències de gent gran

A la Fase 2 de la desescalada, per exemple, desapareixen les franges horàries per regular la sortida de nens i grans, els menors de 14 anys podran realitzar els seus passejos diaris acompanyats de qualsevol persona que convisqui amb ells, i no necessàriament un adult. Es podran visitar de nou habitatges tutelats i residències de persones amb discapacitat. En aquest cas la visita serà d’una persona per resident, i amb equips de protecció. També es permetran les visites a residències de gent gran, encara que en casos excepcionals. Entre ells, el perill de mort.
Col·legis i Universitat en la Fase 2 de desescalada

Es permet l’obertura dels centres educatius i universitaris per a la seva desinfecció, condicionament i funcions administratives. Podran acudir a classe de forma voluntària alumnes de quart d’ESO, segon de Batxillerat i segon de Formació Professional. També s’obriran les residències per a investigadors.
Misses, casaments i enterraments en Fase 2

L’aforament dels llocs de culte s’amplia a l’50%. També els casaments, amb la mateixa limitació d’aforament, i en tot cas, 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats. En els entierrosla assistència es limita a 25 persones i en sales de vetlla, 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 en espais tancats. En tots els casos s’han de mantenir les distàncies de seguretat.
Esports, platges i piscines en Fase 2

Es podran visitar les platges per fer esport, treballar o passejar, però de manera individual i sense contacte físic. També podran obrir les piscines, convenientment desinfectades, amb un aforament de el 30%, torns, cita prèvia i dos metres de separació entre banyistes.

L’esport de base es podrà realitzar a qualsevol hora, llevat de 10 a 12 i de 19 a 20 hores, reservades a persones de més de 70 anys. S’obriran les instal·lacions esportives cobertes, amb cita prèvia i a el 30% de la seva capacitat. Les competicions professionals podran reprendre a porta tancada.
Bars i restaurants en Fase 2 de desescalada

Els bars i restaurants podran començar a atendre als seus locals, amb un màxim de l’40% de l’aforament i dos metres de distància entre taules. Els hotels podran obrir a el públic les seves zones comunes, però amb un terç de l’aforament. No obren encara discoteques o locals d’oci nocturn romandran tancats durant aquesta fase.
Centres comercials a la Fase 2 de desescalada

Podran obrir les seves zones comuns a el 30% de la seva capacitat, però sense més utilització que el trànsit. Els locals comercials tindran un aforament de el 40%.
Sector cultural a la Fase 2 de la desescalada

Les sales d’exposicions poden obrir amb un terç de l’aforament. Els cinemes, teatres i auditoris, també amb el mateix aforament, butaques preassignades i normes de seguretat. En actes culturals diversos, límit de 50 persones, o 400 si a l’aire lliure. Les biblioteques també podran obrir amb un terç d’aforament, a l’igual que els monuments.

 

© 2020 Portal de L'Olleria digitalcef.com