: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » Un veí de l’Olleria és el guanyador del 26é Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida.

 Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, 21/07/2020
26 edició del Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida
La 26 edició del Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida compta enguany amb 35 originals aspirants, una xifra rècord en la trajectòria del concurs literari que enguany celebra una edició singular deguda a la situació social i sanitària que patim.

Del total d’obres presentades, 11 d’elles ho han fet utilitzant un pseudònim, 19 obres han estat presentades per homes i 3 originals són presentats per dones, a més de 2 obres escrites a quatre mans. Pel que fa a la seua procedència, 16 obres venen de comarques valencianes; 16 més tenen la seua procedència  en terres catalanes, a més d’una obra arribada des de les Illes Balears, una obra procedent del EE.UU. i una altra del Regne Unit.

Els membres del jurat, que per primera vegada és de vinculació totalment valldalbaidina,  estan fent les seues deliberacions telemàticament, davant la complexitat de fer reunions presencials, i les seus valoracions es faran públiques en breu. Els encarregats de seleccionar les millor obres presentades en la present edició són Josep Manel Andrés, en representació de l’IEVA i de la COVALBA; Emili Casanova, acadèmic i representant de l’AVL; Josep Penadés, guanyador de la 25a edició; Paula Soriano, persona vinculada a l’edició literària i representant de Bromera i l’investigador i historiador Antonio Calzado, que presideix el jurat per delegació del president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Pel que fa al lliurament del premi, l’entitat comarcal convocant, i degut a la situació excepcional que estem travessant, està valorant la celebració i atenent a la situació sanitària i a les mesures de seguretat que s’ha de prendre, celebrarà en breu,  un acte informatiu per donar a conèixer l’obra guanyadora de la present edició, anul·lant la tradicional gala eròtica literària que li donava a la convocatòria un punt ben atractiu.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha manifestat què, la voluntat de la Junta de Govern que presideix, reiterant la voluntat de suport al premi, que ja va fer palesa retornant la seua periodicitat anual, ha volgut mantindre la present edició, ajustant les actuacions a les indicacions sanitàries.

Per la seua part en conseller de Cultura, Federico Vidal ha incidit en la vitalitat de la convocatòria què, després de més d’un quart de segle de convocatòries, continua augmentant el seu interès entre el món literari de dins i fora de les nostres comarques.

RESSENYA DE L’AUTOR.-

Vicent J. Sanz Guerrero (Montaverner 1973) es arquitecte tècnic de professió, però manté una relació molt íntima amb la música i l’escriptura. És novell i aprenent en l’art literari, però no ha deixat mai d’escriure textos i fer xarrades a nivell local relacionades amb la seua vessant professional. Fa uns anys va auto-editar una novel·la de gènere eròtic “Bagassa primerenca, beata tardana” i posteriorment va decidir participar al Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida, on va quedar finalista en dues ocasions.

Amb aquesta nova novel·la “No puc viure sense tu” proposa fer un pas endavant amb l’erotisme, amb una història contada en segona persona, més íntima i directa, on planteja també diferents aspectes psicològics dels personatges. Per altra banda intenta contar les històries barrejant l’erotisme i l’humor, una combinació explosiva que tradicionalment sempre han anat de la mà.

SINOPSI  DE L’OBRA.-

Teresa i Jaume són una parella jove que ha heretat una antiga masia no per raons de llinatge. En aquesta casa posaran a prova les seues fantasies sexuals fins a arribar al punt de muntar un negoci: una casa del plaer amb clientela exclusiva que vulga explorar la seua sexualitat i l’intercanvi de parelles.

Carme és l’empresària local que guarda recremor amb la parella per no haver heretat ella aquesta masia, que li hauria d’haver tocat per família. A més, viu una doble vida, la de l’empresària i futura promesa política incorrupta, amb el matrimoni perfecte, i la de la dona insatisfeta sexualment pel seu marit que d’amagades es desboca pel sexe.

Erotisme bucòlic narrat per una traductora que posa en pràctica el que només la imaginació li mostrava. Una novel·la amb ritme in crescendo que barreja eixe món de somni eròtic rural amb un de més físic, el dels comiats de solters, per tal de diluir les rivalitats ancestrals entre la gent de la zona, alhora que serveix d’instrument per a avançar en la corrupció sense escrúpols.

I tot escrit en una llengua rica, suggeridora, propera i precisa.

© 2020 Portal de L'Olleria digitalcef.com