: Inicio » Moros y Cristianos, Portada » Concierto histórico de Sant Miquel en l’Olleria

 textos y video tvcomarcal 28/09/2021

Concert històric

La música ha sigut una de les grans protagonistes aquest cap de setmana a l’Olleria en la celebració de la festivitat de Sant Miquel. El concert “Units per la festa” que tenia lloc el diumenge 26 de setembre al pati del CEIP Isabel la Catòlica va ser històric ja que per primera vegada compartirien escenari la banda i el cor de la AEM La Nova, la banda i el cor de la SEM Santa Cecília i la Colla de dolçaines i percussió la Morralla. Un concert extraordinari que va ser seguit per 1000 persones i tal ha estat l’èxit que ja es pensa en més edicions.

A la primera part l’AEM La Nova de l’Olleria, dirigida per David Castelló, interpretaria les peces “A mi madre”; “Marfil”, “L’Ambaixador”, “El Diví” i Kapytan de Saül Gómez. A la segona part i sota la batuta de Ramón García i Soler s’escoltarien les obres “Musical Apolo”, “Tormenta Pirata” del mateix director, “Penya Cadell”, “Picadilly Circus” i “Santiago Capitán Abencerraje” també de Saül Gómez. Per a finalitzar el públic es posarien en peu amb la interpretació per part de les dues bandes i cors de l’Himne de la Festa de Francesc Cerdà.

Emoció perquè la música és l’element intrínsec i indispensable en les festes patronals i de Moros i Cristians de l’Olleria que tant es troben a faltar.

La celebració de la festivitat de Sant Miquel, patró dels vidriers i fundador de la Festa de l’Olleria tindria com a colofó aquest fantàstic castell de focs d’artifici de la mà de la pirotècnica local Nadal Martí.

____________________

 

Concierto histórico

La música ha sido una de las grandes protagonistas este fin de semana en l’Olleria en la celebración de la festividad de San Miguel. El concierto “Unidos por la fiesta” que tenía lugar el domingo 26 de septiembre en el patio del CEIP Isabel la Católica fue histórico ya que por primera vez compartirían escenario la banda y el coro de la AEM La Nova, la banda y el coro de la SEM Santa Cecilia y la Colla de dulzainas y percusión la Morralla. Un concierto extraordinario que fue seguido por 1000 personas y tal ha sido el éxito que ya se piensa en más ediciones.

En la primera parte la AEM La Nova de l’Olleria, dirigida por David Castellón, interpretaría las piezas “A mi madre”; “Marfil”, “L’Ambaixador”, “El Diví” i Kapytan de Saül Gómez. En la segunda parte y bajo la batuta de Ramón García i Soler se escucharían las obras “Musical Apolo”, “Tormenta Pirata” del mismo director, “Penya Cadell”, “Picadilly Circus” i “Santiago Capitán Abencerraje” també de Saül Gómez. Para finalizar el público se pondrían en pie con la interpretación por parte de las dos bandas y coros del Himno de la Fiesta de Francesc Cerdà.

Emoción porque la música es el elemento intrínseco e indispensable en las fiestas patronales y de Moros y Cristianos de L’Olleria que tanto se echan de menos.

La celebración de la festividad de San Miguel, patrón de los vidrieros y fundador de la Fiesta de l’Olleria tendría como colofón este fantástico castillo de fuegos artificiales de la mano de la pirotécnica local Navidad Martí.

© 2021 Portal de L'Olleria digitalcef.com