: Inicio » Noticies, Portada » Alex Such, talent ollerià en el millor Restaurant del Món

El passat 29 d’abril, del Celler de Can Roca, prestigiós restaurant ubicat a Girona, rebia el premi que l’acredita com el Millor Restaurant del Món 2013. Per si encara no ho sap, en les seves cuines, treballa un ollerià, Alex Such Linuesa, motiu que com paisans ha d’enorgullir. Saber que a “un dels nostres” l’envolta l’èxit i veu recompensats seu èxits, és motiu suficient perquè mostrem satisfacció.

Agrair també que Alex ens hagi concedit una petita entrevista per poder compartir-la amb tots vostès.

Ceferino: Com sorgeix la teva relació amb el “món de la cuina”

Alex: Des de ben petit sempre m’ha agradat i sempre he cuinat amb la meva àvia i la meva mare. El vaig prendre com un hobby, però m’agradava tant que vaig prendre com la meva professió.

Formes part de l’equip humà del Millor Restaurant del món, que se sent?

Sent una gran satisfacció ja que reflecteix el temps dedicat i d’estudis, després de l’esforç i dedicació em sento orgullós de ser on sóc.

És cert el mite que “per ser cuiner no amb prou saber sinó que cal sentir-ho”?

És el que es diu, per ser cuiner cal sentir, però no sempre es confirma la regla, hi ha molts cuiners que no ho senten per tant no ho gaudeixen, el treball de la cuina és dur i pesat però si es gaudeix ia un li agrada, la satisfacció és molt gran i les hores passen volant.

Ets jove i amb un vida professional per davant, desitgem que reeixida, tens alguna meta definida o algun somni que es pugui compartir?

Doncs ara mateix treballar i seguir aprenent, i més endavant publicar algun llibre que tinc en ment …

Qualsevol ollerià que triomfa o aconsegueix èxits importants, és una referència o un exemple per a la resta del poble, ¿que li diries als teus amics o fins i tot a gent més jove de l’Olleria, que encara no han trobat la seva vocació? ¿Com els animaries?.

Els diria que tot l’esforç i dedicació es veuen recompensats a llarg termini … Lluitar pel que us agradi i no us desanimeu, hi ha dies bons altres dolents i altres boníssims, però si hi ha alguna cosa que m’han ensenyat, és que “Qui la segueix ho aconsegueix” i que voler és poder.

Volem donar-te l’enhorabona, donar-te les gràcies per l’entrevista, i desitjar-te un “carrera” plena d’èxits i safisfaciones.

Moltes gràcies a vosaltres

Que és El Celler de Can Roca i qui concedeix el premi?

L’espanyol Celler de Can Roca (Girona) es va coronar el 29 d’abril, com el millor restaurant del món en la llista que elabora cada any la revista gastronòmica britànica Restaurant”, considerats els Oscar de la gastronomia.

El restaurant dels germans Joan, Josep i Jordi Roca va desbancar de la primera posició al danès Noma, que havia encapçalat la llista els últims tres anys i que aquest any va quedar segon.

En el rànquing dels 50 millors restaurants del món apareixen cinc espanyols, tres d’ells entre els deu primers llocs com Mugaritz, quart, i Arzak, vuitè, ambdós de Guipúscoa, així com sis llatinoamericans, entre ells el brasiler DOM, sisè, i el peruà Astrid i Gastón, catorzè.

Per a la publicació gastronòmica, el restaurant dels germans Roca, que havia estat segon els dos últims anys, ha obtingut reconeixement mundial per la seva combinació de plats catalans amb tècniques innovadores així com per la “passió i amabilitat” dels seus amos.

La “cuina emocional” dels germans Roca, que dilluns que ve estrenen a Barcelona “El Somni, una enigmàtica òpera culinària, relleva al capdamunt del rànquing a la cuina nòrdica del Noma, que al febrer va viure el contratemps d’un intoxicació alimentària al seu local que va afectar a 63 comensals.

El restaurant danès havia pres el testimoni en 2010 del també espanyol “El Bulli de Ferran Adrià, que va ocupar el primer lloc des de 2006 a 2009 de la llista de “Restaurant”, després d’haver-se proclamat millor restaurant del món per primera vegada el 2002 .

ver resto de la noticia en rtve, pulsando aqui

© 2013 Portal de L'Olleria digitalcef.com