: Inicio » Noticies, Portada » El Cantó de Rosa, Burguer Local, i Restaurant Plata concursen per la millor tapa.

Comença la recerca de la millor tapa de la Vall d’Albaida .A l’Olleria participen en esta iniciativa, El Racó de Rosa, Burguer Local i Restaurant Plata

Tres establiments hostalers de L’Olleria: la Burger Local, el bar El Cantón de Rosa y el Restaurante Plata s’han adherit a la iniciativa comarcal De tapes per la Vall d’Albaida, un concurs de tapes al que participen un total de 36 bars i restaurants d’11 pobles diferents de la comarca. A esta primera edició, s’han inscrit 3 comerços locals: la Burger Local, el bar El Cantó de Rosa i el Restaurant Plata. També hi ha establiments d’Ontinyent, Bocairent, Benissoda, Atzeneta d’Albaida, Albaida, Bèlgida, Montaverner, Benigànim, Salem i Castelló de Rugat.

El concurs consisteix en que els diferents bars i restaurants que participen preparen una tapa especial de la casa. Els divendres i dissabtes de 19:30 a 21:30 hores i els dissabtes i els diumenges de 12:30 a 14:00 hores, els clients que vullguen gaudir d’estes tapes han d’ acudir a l’establiment que desitgen i, per un preu de dos euros, podran degustar la tapa del propi bar o restaurant més una beguda.

Cada vegada que un client deguste una tapa, l’establiment li segellarà una casella de la fulla d’inscripció, de manera que quan arribe a 10 segells, podrà emplenar esta fulla amb les seues dades i entrar en el sorteig de 36 sopars per a dos persones que paga l’organització. Els participants hauran de votar un vegada acabat el concurs per la seua tapa preferida. La iniciativa, que va començar el divendres passat, finalitza el 4 de novembre, i és una iniciativa conjunta de la Mancomunitat i de l’associació d’hostalers (AHVAL) de la comarca.

L’objectiu no és altre que la promoció de la gastronomia com un atractiu més de la Vall d’Albaida, en paraules de Filiberto Tortosa, president de la institució comarcal, al mateix temps que permet posar en valor el treball que fan els hostalers per preservar i per actualitzar la cuina tradicional d’esta terra arrelada en els productes autòctons d’una agricultura mil•lenària i regada amb uns olis i uns vins de prestigi reconegut. De fet, els clients esdevindran en jurat popular per tal de proclamar la proposta més exquisida mitjançant una bulleta de participació i després de tastar, almenys, deu tapes diferents. L’anunci es farà en el marc de la 13a Fira gastronòmica que se celebrarà el segon cap de setmana de novembre.

Ontinyent encapçala el nombre d’establiments adherits amb quinze, seguit d’Albaida, Benigànim, Montaverner i l’Olleria amb tres mentre que Benissoda i Castelló de Rugat en sumen dos i amb un estan representants Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bocairent i Salem. Per tant, De tapes per la Vall d’Albaida reuneix una gran representativitat del què està fent-se a la nostra comarca dins del món dels aperitius, segons el conseller de Turisme, Juan Antonio Puchades, qui convida als nostres veïns i a tots aquells que ens visiten a aprofitar esta iniciativa perquè és una excusa perfecta per recórrer els nostres pobles a la recerca del mos més excel•lent i per anar descobrint el seu patrimoni cultural, mediambiental i festiu.

Per la seua banda, Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, incideix en l’enfortiment del sector turístic com una de les principals línies d’actuació de l’entitat per ser un àmbit amb un potencial encara per explotar. Per això, ha sigut fàcil sumar els empresaris a esta iniciativa perquè treballant conjuntament podem fer més i propostes més unides a la realitat de la nostra comarca tal i com destaca el màxim dirigent de l’entitat fins al punt que cada establiment oferirà un sopar gratuït a l’organització per a que siga sortejat entre tots els clients que completen la ruta. Per tant, l’atractiu del programa està més que assegurat tant per als hostalers com per als consumidors, segons Filiberto Tortosa.

 

ver boletin de participación: http://www.valldalbaida.com/docs/ruta_tapes_valldalbaida.pdf

 

© 2012 Portal de L'Olleria digitalcef.com