: Inicio » Moros i Cristiáns, Portada » L’Olleria celebra el día de Sant Miquel, i el proper diumenge una “ambaixada” a València

 

La festividad de Sant Miquel, pone fin a los principales actos festeros del 2018.

La jornada como es habitual comenzó a primera hora de la mañana, en el cementerio donde se realizaron salvas de arcabuceria, en honor a los festeros difuntos. La Misa en la parroquia en honor de San Miguel y en sufragio de los difuntos festeros y el acto de homenaje en la plaza de la Vila, completaban los actos ceremoniales de la mañana. La tarde estaba reservada para la “entraeta” de Sant Miquel.

Valencia será escenario de la Embajada Mora de l’Olleria. Las bandas de música participaran en la XV entrada de la ciudad.

La Embajada Mora de l’Olleria tendrá su réplica en Valencia, con motivo de las “Festes de Moros i Cristians al Cap i Casal 2018” que se celebra en Valencia el próximo domingo 7 de octubre. Desde el balcón del Ayuntamiento de Valencia, José Boluda y Herminio Such, acompañados por los capitanes Carles Canet y Jorge Navarro, volveran a representar la Embajada Mora “olleriense”.

El acto empezará alrededor de las 12 del mediodia. Una hora antes se realizará la ofrenda a la Virgen de los Desamparados en la Basílica, momento en el que saldrá la comitiva oficial desde la plaza de la Reina en dirección a la del Ayuntamiento, donde dará inicio el ambaixà. A las 13h, está previsto el Alardo de Arcabuceria, que este año se traslada a la plaza del Ayuntamiento donde tradicionalmente se disparan las mascletaes en Fallas.

Reseñar también que el principal artífice de que la embajada mora pueda ser representada en Valencia, es el vicepresidente de la Federación Valenciana de Moros y Cristianos, Juan Ricardo Ruano. Persona destacada en nuestro pueblo, tanto por su implicación en el mundo festero como por su compromiso con otros temas de interés público.

L’Olleria, también estará presente en día 9 de octubre, con la participación de la SEM Sta Cecília y la AEM La Nova, así como dos escuadras (Corda Curta y Rebeldes) en la celebración de la XV entrada en la Ciudad de Valencia. Partirá de la Glorieta y recorrerá la calle de la Paz, San Vicente, la plaza del Ayuntamiento y Marqués de Sotelo. «Entre bandas de música y moros y cristianos, participarán 1.800 personas», según estimaciones de Vicente Roig (presidente de la Federación Valenciana de Moros y Cristianos). Y es que desfilarán cuarenta comparsas con trajes de pueblos con tradición festera como Benigànim, L’Olleria, Altea o Villena. La organización ha previsto 20 escuadras cristinas y 34 moras; 29 bandas de música; 14 caballos batidores; 6 espectáculos de boato y 9 ballets.

El 9 de octubre, también concurriran en las calles de Valencia, siete manifestaciones diferenciadas, detalle a tener en cuenta para los que no sean asiduos de la ciudad, ya que algunas de ellas, estarán muy próximas al desfile y a la estación de tren.

_____________________________

La festivitat de Sant Miquel, posa fi als principals actes festers del 2018.

La jornada com és habitual va començar a primera hora del matí, al cementiri on es van realitzar salves d’arcabusseria, en honor als festers difunts. La Missa a la parròquia en honor de Sant Miquel i en sufragi dels difunts festers i l’acte d’homenatge a la plaça de la Vila, completaven els actes cerimonials del matí. La tarda estava reservada per a la “entraeta” de Sant Miquel.

València serà escenari de l’Ambaixada Mora de l’Olleria. Les bandes de música participaran en la XV entrada de la ciutat.

L’Ambaixada Mora de l’Olleria tindrà la seva rèplica a València, amb motiu de les “Festes de Moros i Cristians al Cap i Casal 2018” que se celebra a València el proper diumenge 7 d’octubre. Des del balcó de l’Ajuntament de València, José Boluda i Herminio Such, acompanyats pels capitans Carles Canet i Jordi Navarro, tornaran a representar l’Ambaixada Mora “olleriana”.

L’acte començarà al voltant de les 12 del migdia. Una hora abans es farà l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats a la Basílica, moment en el qual sortirà la comitiva oficial des de la plaça de la Reina en direcció a la de l’Ajuntament, on donarà inici el Ambaixà. A les 13h, està previst l’Alardo d’Arcabusseria, que enguany es trasllada a la plaça de l’Ajuntament on tradicionalment es disparen les mascletades en Falles.

Ressenyar també que el principal artífex que l’ambaixada mora pugui ser representada a València, és el vicepresident de la Federació Valenciana de Moros i Cristians, Juan Ricardo Ruano. Persona destacada en el nostre poble, tant per la seva implicació en el món fester com pel seu compromís amb altres temes d’interès públic.

L’Olleria, també serà present a dia 9 d’octubre, amb la participació de la SEM Sta Cecília i l’AEM La Nova, així com dos esquadres (Corda Curta i Rebeldes) en la celebració de la XV entrada a la Ciutat de València. Partirà de la Glorieta i recorrerà el carrer de la Pau, Sant Vicent, la plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo. «Entre bandes de música i moros i cristians, participaran 1.800 persones», segons estimacions de Vicente Roig (president de la Federació Valenciana de Moros i Cristians). I és que desfilaran quaranta comparses amb vestits de pobles amb tradició festera com Benigànim, l’Olleria, Altea o Villena. L’organització ha previst 20 esquadres cristianes i 34 mores; 29 bandes de música; 14 cavalls batedors; 6 espectacles de boato i 9 ballets.

El 9 d’octubre, també concorreran als carrers de València, set manifestacions diferenciades, detall a tenir en compte per als que no siguin assidus de la ciutat, ja que algunes d’elles, estaran molt properes a la desfilada i de l’estació de tren.

////////////////////////////////

ver notica sobre el tema en Las Provincias (La entrada mora y cristiana del 9 d’Octubre, en vilo por la cercanía de siete manifestaciones)

 

Imágenes cortesía de Javier Cebrián

Video celebración Sant Miquel, cortesía de Eugénio Micó.

 



© 2018 Portal de L'Olleria digitalcef.com