: Inicio » Economia i Turisme, Portada » El pla Reacciona subvenciona amb més de 130.000€ tres projectes a L’Olleria

Pla “reacciona” el 2022.

La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, juntament amb la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha presentat aquest dimecres la tercera edició de l’estratègia Reacciona, les ajudes que lliura l’àrea de Medi Ambient de la Diputació per acompanyar els ajuntaments de la província en la lluita contra la crisi climàtica a través de la mitigació, l’adaptació i l’educació ambiental.

“En només dos anys hem dissenyat un conjunt de subvencions únic i potent amb una inversió de prop de 30 milions d’euros, la major part del nostre pressupost, per posar en marxa projectes i iniciatives relacionades amb l’estalvi i l’autoconsum energètic, els residus , la mobilitat a peu o amb bicicleta, la natura, l’aigua i l’educació climàtica”, ha explicat Maria Josep Amigó, que ha subratllat que “enguany consolidem Reacciona amb més de 22 milions d’euros”.

La primera fase de l’edició 2022 té sis línies de subvenció per a l’autoconsum energètic a edificis i equipament municipal; la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus Domèstics i Assemilables; lexecució de vies ciclopeatonals dinterès natural; la gestió i la conservació d’espais naturals; la millora del cicle integral de l’aigua i la implantació del programa 50/50 a les escoles públiques.

_____________________________________________

Concessió de subvencions a l’Olleria

Instalació de contenidors intel·ligents

Des de l’àrea de Medi Ambient, han dotat amb esta ajuda econòmica a l’Ajuntament de L’Olleria per a instal·lar contenidors intel·ligents per a la recollida de les fraccions orgànica i resta a la Plaça de Loreto.

La Diputació de València subvenciona a L’Olleria amb 30.000 euros a la concessió “Reacciona” per a la implantació de plans locals de gestió de residus domèstics i assimilables a la Plaça de Loreto. L’acció que es durà a terme al municipi té un pressupost base de licitació de 35.468,35 euros. 

El projecte consisteix en la instal·lació de contenidors intel·ligents per a la recollida de les fraccions orgànica i resta amb els que es posarà en marxa un projecte pilot de recollida amb persones que voluntàriament s’hi adherisquen. 

Els contenidors permetran la recollida d’informació sobre dies i quantitats de deposició de residus. A més, l’anàlisi d’aquestes dades permetran optimitzar el sistema de recollida i ajustar les freqüències per tal d’evitar viatges innecessaris. Així es reduiran les emissions de Gasos d’Efecte d’Hivernacle (GEI) derivades de les rutes de recollida i buidat en planta dels camions recol·lectors. 

Millora del cicle integral de l’aigua.

La Diputació de València ha subvencionat a L’Olleria per a la concessió “Reacciona” amb la subvenció per a per a la millora del cicle integral de l’aigua durant l’exercici 2022 al municipi. El valor total de l’ajuda ha sigut de 78.324,28 euros i el pressupost base de licitació, de 91.738,19 euros.

Entre les actuacions del projecte trobem la renovació d’un tram de la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Francesc, la instal·lació de vàlvules reductores de pressió, d’un analitzador en continu del nivell de clor i d’una font d’aigua filtrada en el municipi i la connexió de les xarxes del casc urbà i disseminat.

L’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal, ha recalcat la importància de millores com estes: “Estes accions milloraran el cicle integral de l’aigua i la qualitat de vida de les persones que vivim en L’Olleria. Amb esta ajuda, per fi podrem pal·liar la situació en la que es troben determinades infraestructures”, ha afegit el primer edil.

Millora de la mobilitat en els entorns escolars del municipi.

Des de l’àrea de Medi Ambient, han atorgat l’ajuda al cent per cent a l’Ajuntament de L’Olleria per al projecte durant l’exercici 2022 que té com finalitat la recuperació de l’espai públic i la millora de la mobilitat en els entorns escolars del municipi.

La Diputació de València ha subvencionat a L’Olleria per a la concessió “Reacciona” amb la subvenció per a entorns escolars lliures de trànsit durant l’exercici 2022 al municipi. El valor total de l’ajuda ha sigut de 34.975,90 euros, complint al cent per cent la quantitat demandada inicialment.

El projecte, que està a l’espera de licitació, té com a objectiu la recuperació de l’espai públic i la millora de la mobilitat en els entorns escolars en l’exercici 2022. Les actuacions prioritzaran la seguretat i el benestar dels xiquets i de les xiquetes, calmant el trànsit per a evitar el col·lapse que es produeix sobretot en les hores punta d’entrada i d’eixida, i reduint els carrils de trànsit rodat, les zones d’aparcament enfront de l’escola i la velocitat de circulació.

Algunes actuacions que es duran a terme serà la senyalització de camins escolars segurs, la reducció de la velocitat, la implantació de radars i pintura antilliscant i la prohibició de circulació i d’estacionament. Les accions es duran a terme als vials perimetrals del CEIP Isabel La Catòlica, CEIP Manuel Sanchis Guarner i IES Vermellar.

L’alcalde de L’Olleria, Ramón Vidal, ha qualificat el projecte com “molt ambiciós”: “Hem d’assegurar la seguretat i el benestar dels alumnes de L’Olleria. Estes actuacions potenciaran els desplaçaments actius, sostenibles i saludables als centres acadèmics i fomentaran nous hàbits de mobilitat i seguretat entre la comunitat escolar del centre i les seues famílies”, ha afegit el primer edil.

“Des de l’Ajuntament s’han reorganitzat als agents per a que a les hores puntes hi haja més presència policial a l’eixida dels centres educatius, que també coincideix amb l’eixida del Polígon, al encreuament de la Font Vella”, ha finalitzat Vidal. 

© 2023 Portal de L'Olleria digitalcef.com