: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » El Ball dels Locos incrementa en juliol els assaigs del ball i de les torres humanes

El Ball dels Locos, 29 de juny de 2017

El Ball dels Locos incrementa en juliol els assaigs del ball i de les torres humanes.

El Ball dels Locos de l’Olleria amb la Festa de La Magdalena del pròxim 22 de juliol a la vista, incrementa els assaigs de la seua tradicional coreografia de ball i torres humanes. Un pla de treball d’assaigs i participació en trobades de Muixerangues i en la passada Trobada d’Escola Valenciana en Fontanars ha donat els fruits esperats.

Sembla ahir quan a l’assemblea de finals de març planejaven un pla d’acció per arribar de la millor manera possible al 22 de juliol, Festa de La Magdalena. Doncs ara, a finals de juny afirmaren des d’El Ball dels Locos que els objectius es van complint segons el previst. Van estar a la Trobada d’Escola Valenciana a Fontanars, han anat al Xalònia a tirar una mà als amics de La Muixeranga de Pego en la trobada que organitzaren amb el suport de l’Ajuntament de Xalò i han assajat amb ganes tots aquests mesos per arribar a la primera de les fites del calendari d’enguany. El dia 17 participaren en la Trobada de Muixerangues de Pego amb l’acompanyament musical de La Morralla i la col·laboració d’alguns muixeranguers de la Safor que acudiren a fer-los pinya. Per a uns quants dels nous membres de la colla, Pego va ser la seua primera actuació. La Trobada de Pego patrocinada també per l’Ajuntament de Pego va estar magníficament organitzada per la muixeranga de la població que es van deixar la pell per atendre a tots els visitants de la millor manera possible.

Amb unes coses i altres arriba juliol, l’hora de la veritat. Com és sabut el dia 22 (o un dissabte pròxim) se celebra a l’Olleria La Festa de La Magdalena. Fa 21 anys, l’any 1996 amb les tres associacions participants recentment creades es plantejaren fer una festa conjunta. El grup de danses El Revol, els músics de La Colla La Morralla i El Ball dels Locos triaren un dia que antigament era festa al poble però que com va passar en moltes altres localitats valencianes es va moure en el calendari. Des d’aleshores han fet festa i germanor de manera ininterrompuda. Enguany serà ja la 22a edició i la dansa i les torres humanes del Ball dels Locos no poden faltar.

Sabut és que fa dos anys El Ball dels Locos va travessar una crisi i que l’any passat miraculosament pogueren salvar la situació. Ara a les portes del mes de juliol entrem en la recta final del pla de recuperació dissenyat al mes de març. Afirmen que estan en un bon moment, tal com van programar, i això és gràcies als membres de la colla que han tornat, a les noves incorporacions i especialment als que no se n’han anat mai. Agraeixen la seua col·laboració també a la gent que no és del poble i com és habitual vénen a donar suport, sense oblidar que per les circumstàncies de la vida molts del poble no poden participar perquè estan fora vivint i els envien missatges d’ànim mentre segueixen les activitats de la colla des de la distància.

El diumenge 2 comença el calendari d’assaigs el qual s’adjunta al final d’aquest escrit. Enguany però presenta una novetat, el 15 de juliol la Muixeranga El Campello celebra una Trobada de Muixerangues a la platja de la seua població en el dia de festa major. Participar-hi serà una altra prova de foc per a la colla que asseguren els farà arribar a la festa del dia 22 en plena forma. Per al Ball dels Locos no hi ha un altre mes com el juliol i fan una crida a qui vulga apuntar-se a gaudir de la festa. Podeu trobar-los a les xarxes socials amb el nom d’usuari @elballdelslocos.

Calendari d’assaigs i actuacions de juliol:

2 diumenge, 18 h al Parc B. P. Ferreres

12 dimecres, 19:30 h

14 divendres, 19:30 h

15 dissabte Trobada a El Campello (vesprada-nit)

19 dimecres, 19:30 h

21 divendres, 19:30 h

22 dissabte Festa de La Magdalena de l’Olleria (vesprada-nit)

© 2017 Portal de L'Olleria digitalcef.com