: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » Montaverner acoge la XLII Fiesta de las Danzas de la Vall d’Albaida

foto:Comarcal CV

 

Montaverner acoge la XLII Fiesta de las Danzas de la Vall d’Albaida

Programada para el pasado fin de semana tuvo que ser suspendido por la «gota fría»,   la cita será este sábado, 21 de septiembre.

Bailarines de 16 municipios de la comarca participarán el próximo Sábado en el festival

La localidad de Montaverner será la anfitriona este fin de semana de la XLII Fiesta de las Danzas de la Vall d’Albaida, una de las representaciones de danza en la calle más antiguas de nuestra comarca y en la organización de la que participa la Mancomunidad de Municipios de la Vall d’Albaida.

De este modo, la fiesta comenzará el viernes día 20 con la engalament de las calles por donde el sábado pasarán los bailadores de danzas procedentes de 16 municipios de la comarca. Al día siguiente, la jornada comenzará a las 17:30 horas, con un pasacalles que dará inicio a la parada de autobuses de la avenida de San Pancracio y recorrerá la calle Nueva hasta el punto de inicio de la danzada, en el calle Alicante. A continuación, se celebrará la bailada donde participarán bailadoras y bailadores procedentes de Ontinyent, l’Ollería, Puebla del Duc, Quatretonda, Llutxent, Bèlgida, Castelló de Rugat, Bocairent, Alfarrasí, Palomar, Aielo de Malferit, Benigànim, Albaida , Fontanares, Agullent y Montaverner.

A las 21:00 horas comenzará la Ballada de la Granaïna, donde todas y todos los asistentes podrán participar en esta tradicional y característica danza. Una vez finalizada, la Fiesta de las Danzas continuará con una cena de hermandad en la explanada del auditorio Luís Peiró, que estará amenizado por la Rondalla  de l’Agredolç.

____________________________

Montaverner acull la XLII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida

Programada per al passat cap de setmana va haver de ser suspès per la «gota freda», la cita serà aquest dissabte 21 setembre.

Balladors de 16 municipis de la comarca participaran el pròxim dissabte en aquesta iniciativa.

La localitat de Montaverner serà l’amfitriona aquest cap de setmana de la XLII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida, una de les representacions de dansa al carrer més antigues de la nostra comarca i en l’organització de la qual participa la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

D’aquesta manera, la festa començarà el divendres dia 13 amb l’engalament dels carrers per on el dissabte passaran els balladors de danses procedents de 16 municipis de la comarca. L’endemà, la jornada començarà a les 17:30 hores, amb una cercavila que donarà inici a la parada d’autobusos de l’avinguda de Sant Pancraci i recorrerà el carrer Nou fins al punt d’inici de la dansà, en el carrer Alacant. A continuació, se celebrarà la dansada on participaran balladores i balladors procedents d’Ontinyent, l’Olleria, la Pobla del Duc, Quatretonda, Llutxent, Bèlgida, Castelló de Rugat, Bocairent, Alfarrasí, el Palomar, Aielo de Malferit, Benigànim, Albaida, Fontanars dels Alforins, Agullent i Montaverner.

A les 21:00 hores començarà la Ballada de la Granaïna, on totes i tots els assistents podran participar en aquesta tradicional i característica dansa. Una vegada finalitzada, la Festa de les Danses continuarà amb un sopar de germanor en l’esplanada de l’auditori Luís Peiró, que estarà amenitzat per la Rondalla  de l’Agredolç.

___________________
Ordre de participació:
  1. Ontinyent
  2. La Pobla del Duc
  3. Quatretonda
  4. Llutxent
  5. L’Olleria
  6. Bèlgida
  7. Castelló de Rugat
  8. Bocairent
  9. Alfarrasí
  10. El Palomar
  11. Aielo de Malferit
  12. Benigànim
  13. Albaida
  14. Fontanars dels Alforins
  15. Agullent
  16. Montaverner
Programa d’actes:
Divendres 20 de setembre
Engalanament dels carrers per on passa la festa.
Dissabte 21 de setembre
17:30h  Cercavila des de la Parada d’autobuses fins el lloc d’inici de la dansada (c/Alacant)
18 h  Inici de la dansada
21 h Ballada de la Granaïna per tots el participants de la festa que vulguen
22 h Sopar de germanor a l’esplanada del l’auditori Luís Peiró
En finalitzar el sopar, saru a càrrec de la Rondalla de l’Agredolç
© 2019 Portal de L'Olleria digitalcef.com