: Inicio » Economia y Turismo, Portada » Ruta turística en l’Olleria el 4 de julio

foto Solimar

 

 

Ajuntament de l’Olleria, 29/06/2020

  RUTA TURÍSTICA EN L’OLLERIA EL 4 DE JULIO

La Concejalía de Turismo del Ayuntamiento de L’Olleria ha organizado varias rutas turísticas, patrimoniales y urbanas para dar a conocer, a toda la gente que quiera acercarse hasta el municipio, los fantásticos monumentos, edificios y calles de este bonito municipio.
La primera de estas rutas tendrá lugar el próximo sábado 4 de julio a las 9:30h desde el Convento de Capuchinos.

Más información y reservas (de lunes a viernes) en el 962200866.

La ruta inclurà un total de 12 lugares a visitar:

Ermita de San Cristòfol
Iglesia gótica primitiva de las llamadas de Conquista datada en los siglos XII-XIII. Se encontraba en el centro del antiguo pueblo de los Casales o Miranda, despoblado a causa de la expulsión de los moriscos y judíos.
Convento de los Capuchinos
Fundado en mayo del año 1601 por San Juan de Ribera, arzobispo de València, que con el permiso del Papa fundó el convento de los franciscanos menores, el punto de partida fue la antigua ermita dedicada en los Santos Abdó y Senén, conocidos popularmente como los Santos de Piedra.
Les forques / Hospital monjas
El Hospital de San Juan Baptista, que es encuentra en el casco urbano de l’Olleria, fue una fundación Benéfica que tenía como objetivos: la acogida de enfermos, y el fomento de la educación infantil.
Convento de Loreto
La iglesia de la Virgen de Loreto, también conocida como antiguo convento dominicano y fundada el 6 de enero de 1579, está situada en la plaza de la Virgen de Loreto, a la cual da nombre.
Calles Medievales
Se hará un recorrido por las antiguas calles medievales de l’Olleria.
Placa romana / Ayuntamiento Viejo
La lápida es de piedra calcárea de unos 18 cm de alto y 58 cm de ancho. La letra de la línea superior medida 5 cm de altura y 4,5 cm las de la línea inferior; dos líneas están enmarcadas por una inscripción rectangular. Su estado de conservación no es lo más deseable y su deterioro es debido a factores humanos no atmosféricos.
Forn Gisberts
Antigua fábrica de Vidrio del pueblo
Cine Cervantes
Este edificio tradición medieval lo construyeron los labradores, para guardar la reserva de grano de trigo y de arroz de la Vila.
Trinquete – Muralla – Ermita Cristo Palma
La ermita del Cristo de la Palma, también conocida como ermita del cementerio viejo, está situada en el casco urbano de l’Olleria, concretamente en la plaza de Cristo de la Palma, que le da nombre, justo detrás del «trinquete».
Campanario – Iglesia
La iglesia mayor de Santa María Magdalena está declarada B.I.C, se trata de una de las pocas iglesias fortificadas que se conservan, está situada al casco urbano de l’Olleria.
Casa Zacarés / Convento Agustinas
Se trata de un convento de clausura de la orden de las agustinas descalzas. Tanto el convento de capuchinos como el convento de Sant Josep y Santa Anna fue fundado por el Arzobispado de San Juan de Ribera, que murió antes de ser inaugurado el convento.
Casa Santonja
La casa Santonja es el único edificio con escudo nobiliario en el municipio, construido a finales del siglo XVIII o inicios del s. XIX, con más de 200 años de antigüedad. Un recinto que representa la ilustración, el conocimiento, la igualdad, la fraternidad y la libertad.
Hay que destacar el conjunto de pinturas murales(de autor desconocido) del interior con motivos artísticos de tradición valenciana.

_____________________________

RUTA TURÍSTICA A L’OLLERIA EL 4 DE JULIOL

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de L’Olleria ha organitzat diverses rutes turístiques, patrimonials i urbanes per a donar a conéixer a tota la gent que vulga apropar-se fins al municipi, els fantàstics monuments, edificis i carrers amb els quals conta aquest bonic municipi.
La primera d’aquestes rutes tindrà lloc el pròxim dissabte 4 de juliol a les 9:30h des del Convent de Caputxins. Més informació i reserves (de dilluns a divendres) al 962200866.

La ruta inclurà un total de 12 llocs a visitar:

Ermita de Sant Cristòfol
Església gòtica primitiva de les trucades de Conquesta datada als segles XII-XIII. Es trobava en el centre de l’antic poble dels Casals o Miranda, despoblat a causa de l’expulsió dels moriscos i jueus.
Convent dels Caputxins
Fundat al maig de l’any 1601 per Sant Joan de Ribera, arquebisbe de València, que amb el permís del Papa va fundar el convent dels franciscans menors, el punt de partida fou l’antiga ermita dedicada als Sants Abdó i Senén, coneguts popularment com els Sants de Pedra.
Les forques / Hospital monges
L’Hospital de Sant Joan Baptista, que és troba al nucli urbà de l’Olleria, fou una fundació Benèfica que tenia com a objectius: l’acolliment de malalts, i el foment de l’educació infantil.
Convent de Loreto
L’església de la Verge de Loreto, també coneguda com a antic convent dominicà i fundada el 6 de gener de 1579, està situada a la plaça de la Verge de Loreto, a la qual dóna nom.
Carrers Medievals
Es farà un recorregut pels antics carrers medievals de l’Olleria.
Placa romana / Ajuntament Vell
La lapida és de pedra calcària d’uns 18 cm d’alt i 58 cm d’ample. La lletra de la línia superior mesura 5 cm d’altura i 4,5 cm les de la línia inferior; dues línies estan emmarcades per una inscripció rectangular. El seu estat de conservació no és el més desitjable i el seu deteriorament és degut a factors humans no atmosfèrics.
Forn Gisberts
Antiga fàbrica de Vidre del poble
Cine Cervantes
Aquest edifici tradició medieval el van construir els llauradors, per guardar la reserva de gra de blat i d’arròs de la Vila.
Trinquet – Muralla – Ermita Crist Palma
L’ermita del Crist de la Palma, també coneguda com a ermita del cementeri vell, està situada al nucli urbà de l’Olleria, concretament a la plaça del Crist de la Palma, que li dóna nom, just darrere del «trinquet».
Campanar – Església
L’església major de Santa Maria Magdalena està declarada B.I.C, es tracta d’una de les poques esglésies fortificades que es conserven, està situada al nucli urbà de l’Olleria.
Casa Zacarés / Convent Agustines
Es tracta d’un convent de clausura de l’orde de les agustines descalces. Tant el convent de caputxins com el convent de Sant Josep i Santa Anna va ser fundat per l’Arquebisbat de Sant Joan de Ribera, que va faltar abans de ser inaugurat el convent.
Casa Santonja
La casa Santonja és l’únic edifici amb escut nobiliari al municipi, construït a finals del segle XVIII o inicis del s. XIX, amb més de 200 anys d’antiguitat. Un recinte que representa la il·lustració, el coneixement, la igualtat, la fraternitat i la llibertat.
Cal destacar el conjunt de pintures murals(d’autor desconegut) de l’interior amb motius artístics de tradició valenciana.
—————————————-

© 2020 Portal de L'Olleria digitalcef.com