: Inicio » Portada, UPV Campus Alcoi » El Campus d’Alcoi de la UPV impartirà el Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil

El Campus d’Alcoi de la UPV impartirà el Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil i el Màster Universitari en Computació i Matemàtica Industrial el curs 2024/2025  Fruit del treball conjunt del Consell Consultiu empresarial de l’entorn del campus

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha aprovat aquest 2 de febrer la impartició del Grau en Enginyeria de Tecnologia, Disseny i Moda Tèxtil al Campus d’Alcoi per al curs 2024 – 2025. Un grau que respon a la petició i a la necessitat de professionals qualificats manifestada pel potent sector productiu tèxtil de la Comunitat Valenciana.
El Consell Consultiu del Campus d’Alcoi, format per associacions empresarials, administracions, empreses de les Comarques Centrals, instituts tecnològics i la pròpia Universitat, va acordar recentment sol·licitar a la UPV la recuperació d’aquests estudis tèxtils.
Pau Bernabéu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, ha agraït a la Universitat i a l’equip rectoral la sensibilitat i ràpida resposta davant la petició de l’empresariat, així com a les pròpies empreses, a l’institut AITEX i a l’Ajuntament d’Alcoi, per recórrer al Campus de manera decidida “a sol·licitar un grau que els permetrà molt prompte comptar amb enginyers qualificats en un sector tan arrelat en el territori com el Tèxtil. Estem d’enhorabona a la Comunitat Valenciana, autonomia en la qual, fins ara, no es podien cursar aquest *gado malgrat existir un potentíssim clúster tèxtil a les Comarques Centrals i altres punts com Crevillent, Paterna o la comarca de l’Alt Maestrat”.
La vicerectora d’Organització d’Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües de la UPV, Marival Segarra, ha destacat especialment el suport de l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX) en el llançament d’aquest grau, per la necessitat de les empreses d’incorporar els últims avanços tecnològics. Segarra ha explicat que “els nous estudis responen a la voluntat de la UPV d’adaptar-se a les demandes de l’entorn, de l’estudiantat i del sector empresarial”.
Nou Màster
Als quatre màsters universitaris que s’imparteixen a Alcoi, cal afegir el d’Enginyeria de Computació i Matemàtica Industrial, el primer en línia en la UPV, impartit en anglés. Un nou format per als estudis a Alcoi i que respon també a la demanda per part de les empreses i de l’alumnat.
Calendari acadèmic unificat
El calendari acadèmic del curs 2023-2024 començarà l’11 de setembre, amb la novetat que, per primera vegada, serà el mateix dia per a graus i màsters, en resposta a les demandes de professorat i estudiants de la UPV.
En aquest sentit, la vicerectora d’Estudiants i Emprenedoria, Esther Gómez, ha assenyalat que “d’aquesta manera se simplifiquen els processos administratius, al mateix temps que es maximitza l’eficiència energètica, en retardar uns dies l’inici del curs i s’ajusta el calendari lectiu i de matrícula al de la resta d’universitats”.

© 2023 Portal de L'Olleria digitalcef.com