: Inicio » Moros y Cristianos, Portada » Tot apunt per al Mig Any Fester 2023

Ajuntament de l’Olleria, 15 de febrero de 2023

L’Olleria celebra el seu Mig Any Fester 2023 dins d’un extens programa d’actes festius, culturals i musicals

La programació preparada per a celebrar esta festivitat al llarg de 3 setmanes durant febrer i març contemplarà el tradicional dinar de Germanor, l’elecció i presentació dels càrrecs festers, l’entraeta de filaes de Moros i Cristians, macrodiscomòbils, concerts, entrega de premis, paelles, jocs, esports i espectacles musicals.

Un any més, des de la regidoria de Festes de l’Ajuntament de L’Olleria, junt a la col·laboració de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria, s’ha confeccionat una programació plena d’actes per celebrar el Mig Any Fester 2023 per a tots els públics. Però esta edició no és una programació qualsevol, sinó que s’ha estés al llarg de tres setmanes en tres caps de setmana diferents a causa del gran contingut cultural i fester que hi ha en ella. 

L’agenda del Mig Any obrirà la seua primera setmana el pròxim dissabte, 18 de febrer, amb el tradicional dinar de Germanor als baixos del Mercat i el concurs infantil de caps d’esquadra, organitzat per les capitanies locals Grisons i Xirigotes de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria. Des de les 19 fins a les 23 hores, la macrodiscomòbil Philantropic Festival ambientarà la jornada amb l’espectacle en directe a la Plaça del Mercat amb animació, regals, llançaflames, globus, confeti i sorpreses.

El divendres, 24 de febrer, se celebraran els tradicionals jocs entre filaes com són el dominó, el parxís i els dards, entre altres, a partir de les 22:30 hores als baixos del Mercat. 

El dissabte, 25 de febrer, començarà amb el campionat de pàdel entre filaes a les 9 hores a les pistes del Poliesportiu Municipal. I de vesprada, el Concurs de música festera Francesc Cerdà omplirà el Teatre Goya on ja no queden entrades per a descobrir els guanyadors de l’edició 2023 en la modalitat de Pasdoble en una vesprada on predominarà la música tradicional i arrelada a L’Olleria. El concert comptarà amb l’actuació de la Societat Escola Musical Santa Cecília de L’Olleria.

El segon cap de setmana finalitzarà amb l’entrega de premis als col·legis municipals pel concurs escolar Mig Any Fester a les 17:30 hores, seguit de l’espectacle de circ “Máximo Óptimo” el diumenge 26. A més, les obres premiades s’exposaran al vestíbul del Teatre Goya del 2 al 6 de març per a tots els públics.

Ja en març, el tribut a Camilo Sesto “Donde estés” tindrà lloc el divendres 3 a la carpa del final del carrer S.S. Juan XXIII a partir de les 19 hores. L’espectacle, amb nou artistes a l’escenari amb la veu de Manu Rodríguez, sis músics i dues coristes femenines, retrà homenatge al mític artista alcoià cantant les seues cançons més emblemàtiques i conegudes com «Algo de mi», «Perdóname», «Quieres ser mi amante», «Piel de ángel» i «Vivir así es morir de amor» amb una gran posada en escena. 

Este espectacle musical serà l’encarregat d’introduir un dels grans dies d’este Mig Any com és l’elecció i la presentació oficial de les Reines, els Festers i les Festeres, el Capità, la Capitana i els Ambaixadors de les Festes 2023 a la nit del divendres a les 22:30 hores.

Al dia següent, el dissabte 4, a les 11 es celebraran les paelles entre filaes als baixos i replaça del Mercat, i de vesprada serà el torn de la coneguda entraeta de filaes de Moros i Cristians on desfilaran des de les 19 hores pels carrers de L’Olleria passant pel recorregut de l’Entrada, la redona de Sant Miquel, i que arribarà fins la plaça Verge de Loreto. 

La jornada del dissabte finalitzarà amb la macrodiscomòbil i festa Falkata amb la reconeguda DJ Brenda Serna a mitjanit a la carpa del final del carrer S.S. Juan XXIII. L’espectacle estarà carregat d’energia i amb la millor connexió on predominarà la festa i la música techno amb una de les millors DJ del panorama espanyol actual amb trajectòria per les principals discoteques nacionals.

Per finalitzar, l’acte de clausura d’esta festivitat en la seua tercera i última setmana serà el Concert de Mig Any Fester a càrrec de l’AEM “La Nova” de L’Olleria el diumenge, 5 de març, al Teatre Goya a les 18:30 hores.

El regidor de Festes, Juan Ricardo Ruano, ha explicat la destacada durada del Mig Any Fester d’este any: “Des de la regidoria, junt a la participació de la Junta Central de Moros i Cristians de L’Olleria, hem apostat per una programació d’actes més extensa i per això ens hem vist obligats a separar-los en tres caps de setmana diferents. D’esta manera, tots i totes podrem disfrutar de la gran varietat d’esdeveniments culturals i musicals que tenim preparats”, ha afegit Ruano.

“Tenim moltes ganes de començar estes setmanes de celebració que són el preludi de les nostres Festes Patronals i de Moros i Cristians. Aprofite per a convidar a tots els veïns, veïnes i visitants d’altres localitats a visitar L’Olleria per tal de descobrir de primera mà com celebrem esta festivitat tan especial i arrelada al nostre municipi”, ha finalitzat el regidor.

_______________________

L’Olleria celebra su Mig Any Fester 2023 dentro de un extenso programa de actos festivos, culturales y musicales

La programación preparada para celebrar esta festividad a lo largo de 3 semanas durante febrero y marzo contemplará la tradicional comida de Germanor, la elección y presentación de los cargos festeros, la ‘entraeta de filaes’ de Moros y Cristianos, macrodiscomóviles, conciertos, entrega de premios, paellas, juegos, deportes y espectáculos musicales.

Un año más, desde la concejalía de Fiestas del Ayuntamiento de L’Olleria, junto a la colaboración de la Junta Central de Moros y Cristianos de L’Olleria, se ha confeccionado una programación llena de actas para celebrar el Mig Any Fester 2023 para todos los públicos. Pero esta edición no es una programación cualquiera, sino que se ha extendido a lo largo de tres semanas en tres fines de semana diferentes a causa del gran contenido cultural y Fester que hay en ella. 

La agenda del Mig Any abrirá su primera semana el próximo sábado, 18 de febrero, con la tradicional comida de Germanor en los bajos del Mercado y el concurso infantil de ‘caps d’escuadra’, organizado por las capitanías locales Grisons y Xirigotes de la Junta Central de Moros y Cristianos de L’Olleria. Desde las 19 hasta las 23 horas, la macrodiscomóvil Philantropic Festival ambientará la jornada con el espectáculo en directo en la Plaza del Mercat con animación, regalos, lanzallamas, globos, confeti y sorpresas.

El viernes, 24 de febrero, se celebrarán los tradicionales juegos entre filaes como son el dominó, el parchís y los dardos, entre otros, a partir de las 22:30 horas en los bajos del Mercado. 

El sábado, 25 de febrero, empezará con el campeonato de pádel entre filaes a las 9 horas a las pistas del Polideportivo Municipal. Y por la tarde, el Concurso de música festera Francesc Cerdà llenará el Teatro Goya donde ya no quedan entradas para descubrir los ganadores de la edición 2023 en la modalidad de Pasodoble en una tarde donde predominará la música tradicional y arraigada en L’Olleria. El concierto contará con la actuación de la Societat Escuela Musical Santa Cecília de L’Olleria.

El segundo fin de semana finalizará con la entrega de premios en los colegios municipales por el concurso escolar Mig Any Fester a las 17:30 horas, seguido del espectáculo de circo “Máximo Óptimo” el domingo 26. Además, las obras premiadas se expondrán en el vestíbulo del Teatro Goya del 2 al 6 de marzo para todos los públicos.

Ya en marzo, el tributo a Camilo Sesto “Donde estés” tendrá lugar el viernes 3 a la carpa del final de la calle S.S. Juan XXIII a partir de las 19 horas. El espectáculo, con nueve artistas al escenario con la voz de Manu Rodríguez, seis músicos y dos coristas femeninas, rendirá homenaje al mítico artista alcoyano cantante sus canciones más emblemáticas y conocidas como «Algo de mí», «Perdóname», «Quieres ser mi amante», «Piel de ángel» y «Vivir así es morir de amor» con una gran puesta en escena. 

Este espectáculo musical será el encargado de introducir uno de los grandes días de este Mig Any como es la elección y la presentación oficial de las Reinas, los Festeros y las Festeras, el Capitán, la Capitana y los Embajadores de las Fiestas 2023 por la noche del viernes a las 22:30 horas.

En el día siguiente, el sábado 4, a las 11 se celebrarán las paellas entre filaes en los bajos y replaza del Mercado, y por la tarde será el turno de la conocida ‘entraeta de filaes’ de Moros y Cristianos donde desfilarán desde las 19 horas por las calles de L’Olleria pasante por el recorrido de la Entrada, la redonda de San Miquel, y que llegará hasta la plaza Virgen de Loreto. 

La jornada del sábado finalizará con la macrodiscomóvil y fiesta Falkata con la reconocida DJ Brenda Serna a medianoche a la carpa del final de la calle S.S. Juan XXIII. El espectáculo estará cargado de energía y con la mejor conexión donde predominará la fiesta y la música techno con una de las mejores DJ del panorama español actual con trayectoria por las principales discotecas nacionales.

Para finalizar, el acto de clausura de esta festividad en su tercera y última semana será el Concierto de Mig Any Fester a cargo de la AEM “La Nova” de L’Olleria el domingo, 5 de marzo, en el Teatro Goya a las 18:30 horas.

El concejal de Fiestas, Juan Ricardo Ruano, ha explicado la destacada duración del Mig Any Fester de este año: “Desde la concejalía, junto a la participación de la Junta Central de Moros y Cristianos de L’Olleria, hemos apostado por una programación de actos más extensa y por eso nos hemos visto obligados a separarlos en tres fines de semana diferentes. De esta manera, todos y todas podremos disfrutar de la gran variedad de acontecimientos culturales y musicales que tenemos preparados”, ha añadido Ruano.

“Tenemos muchas ganas de empezar estas semanas de celebración que son el preludio de nuestras Fiestas Patronales y de Moros y Cristianos. Aprovecho para invitar a todos los vecinos, vecinas y visitantes otras localidades a visitar L’Olleria para descubrir de primera mano cómo celebramos esta festividad tan especial y arraigada en nuestro municipio”, ha finalizado el regidor.

© 2023 Portal de L'Olleria digitalcef.com