: Inicio » Noticias, Portada » Setmana per la Igualtat 2024

Ajuntament de l’Olleria 28/2/2024

De l’1 al 16 de març es desenvoluparan diverses activitats culturals i esportives al municipi per tal de commemorar el Dia Internacional de la Dona com exposicions, teatres, sopar i ball, tallers, xerrades i demostracions, entre altres, amb la col·laboració de les associacions i agrupacions locals.

L’Ajuntament de L’Olleria, a través de la regidoria d’Igualtat dirigida per Hortensia Micó, ha confeccionat un programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona 8M a la Setmana per la Igualtat 2024 de l’1 al 16 de març. 

Els actes organitzats des del consistori, amb la col·laboració de les associacions i agrupacions locals, tenen l’objectiu conscienciar a la població per la igualtat real entre els gèneres i començaran el divendres 1 amb la xerrada d’Alimentació Conscient impulsat per les Ames de Casa Tyrius a l’Aula taller del Centre Social “Alimentació en el climateri i la menopausa”.

A més, fins el dissabte 2 estarà disponible l’exposició itinerant col·lectiva DARVA «Dones artistes rurals de la Vall d’Albaida» de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida a la Casa Santonja-Palau dels Marau per tal d’impulsar i promocionar l’art local.

Ja el dilluns 4, la exjugadora professional del València Bàsquet Anna Gómez celebrarà el projecte de minibàsquet d’intercentres “3XLAIGUALTAT” al pavelló i al poliesportiu municipal.

El dimarts 5 la Biblioteca acollirà el contacontes infantil “Cuando sales de casa” per Martha Escudero a les 18:00 hores, i del 5 al 14 també tindrà lloc a CFPA Font Nova l’exposició “Lluitadores anònimes, dones a l’educació, el treball i al llarg dels anys”.

Els veïns i les veïnes de L’Olleria podran gaudir un any més de la Mascletà a càrrec de Núria Martí de la Pirotècnia Nadal-Martí amb l’excursió en autobús el dijous 7. El Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l’Escola Infantil Municipal durà a terme el projecte “Les dones de les nostres vides”, i a les 18:00 hores tindrà lloc el taller de risoteràpia als baixos del mercat. 

Al dia següent, el dissabte 9, la Llar dels jubilats serà la seu del ball i sopar amb els majors des de les 21:00 hores, i el diumenge 10, al Teatre Goya es farà la representació teatral per a adults “Mare” a les 19:00 hores.

El dilluns 14 serà el torn de la Jornada dels Fons Valencià per la Solidaritat “Ser Dona al Sud” amb dones de la regió de la Chiquitanía Boliviana des de les 08:00 hores amb el taller-xerada a l’IES Vermellar, la demostració artesanal al Mercat Municipal, el dinar d’intercanvi amb l’Associació d’Artesans i les Ames de Casa Tyrius i la conferència a CFPA Font Nova.

Al mateix emps, al Casal Jove de L’Olleria se celebraran diferents activitats com xerrades i tallers de l’1 al 16 de març, mentre que les classes de gimnàstica de manteniment de participació lliure seran del 4 al 15 de març al parc del Beat Pare Ferreres, als baixos del mercat i a l’Heretat del Salido. I finalment, l’Escola de Bàsquet L’Olleria i el Club de Triatló 3 Reptes seran reconeguts a “L’Olleria amb l’esport femení”.

La regidora d’Igualtat, Hortensia Micó, ha destacat la importància que té commemorar aquesta data a través d’accions:  “Des de la regidoria hem confeccionat una programació molt variada amb l’objectiu de continuar conscienciant a la població de la necessitat de viure amb igualtat real entre els gèneres”, ha indicat Micó.

“Promoure la igualtat a través d’activitats culturals i esportives és essencial per fer-la visible en tots els àmbits. És per això que hem apostat per una programació dirigida a totes les edats i públics”, ha finalitzat la regidora.

Per altra banda, l’alcalde Ramón Vidal ha convidat a tota la població a sumar-se a la programació: “Des de l’Ajuntament estarem encantats comptar amb vosaltres per a gaudir de les activitats que hem preparat durant el mes de març. Continuem treballant per impulsar, educar i conscienciar a tots i totes sobre la igualtat de gènere, des dels més menuts fins als nostres majors”, ha destacat Vidal.

© 2024 Portal de L'Olleria digitalcef.com