: Inicio » Cultura y Fiestas, Portada » Contes a la fresca, dijous 11 de juliol.

‘Contes a la Fresca’ rescata la memoria oral en los pueblos de la Vall d’Albaida

‘Contes a la Fresca’ rescata la memòria oral als pobles de la Vall d’Albaida

Es tracta d’un projecte cultural intermunicipal en què aquest any hi participen 14 poblacions de la Vall d’Albaida

Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Carrícola, Castelló de Rugat, Fontanars, Llutxent, Montitxelvo, l’Olleria, La Pobla del Duc, Quatretonda i Salem, seran els escenaris per a aquesta edició del 2024

L’objectiu de la proposta és recuperar els espais per a la paraula, escoltar històries de viva veu, sense més artificis que la mateixa paraula i fer-ho a les places dels pobles, al mateix nivell, asseguts en cadires a les portes de les cases, qualsevol , nit d’estiu de la mà de narradors i narradores espontanis que vulguin explicar.

Aquest any se li ha fet una volta al projecte i «Contes a la Fresca» es planteja amb un format diferent en què el públic passa a ser creador i transmissor de la cultura popular en una societat que avança constantment. «Contes a la Fresca» pretén fomentar les rotllanes al carrer que tanta presència han tingut i encara tenen a moltes localitats.

En aquest sentit, el projecte pretén fugir de la nostàlgia i posar la mirada en allò que hem après del passat per poder fer una projecció cap al futur per tal de recuperar així tota aquesta cultura tradicional i oral que atresorem als pobles.

El projecte es desenvoluparà al llarg dels mesos dʻestiu, aprofitant la treva a la calor que ens donen les nits. Contes a la Fresca va començar el 27 de juny a Alfarrasí i posarà fi a l’edició d’enguany la localitat de Llutxent el dia 30 d’agost, tot i amb la col·laboració del SARC, la Diputació de València i la Mancomunitat de la Vall. ‘Albaida.

Se trata de un proyecto cultural intermunicipal en el que en este año participan 14 poblaciones de la Vall d’Albaida

Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Carrícola, Castelló de Rugat, Fontanars, Llutxent, Montichelvo, l’Olleria, La Pobla del Duc, Quatretonda y Salem, serán los escenarios para esta edición de 2024

El objetivo de la propuesta es recuperar los espacios para la palabra, escuchar historias de viva voz, sin más artificios que la misma palabra y hacerlo en las plazas de los pueblos, al mismo nivel, sentados en sillas a las puertas de las casas, cualquiera, noche de verano de la mano de narradores y narradoras espontáneos que quieran contar.

Este año se le ha dado una vuelta al proyecto y «Contes a la Fresca» se plantea con un formato diferente en que el público pasa a ser creador y transmisor de la cultura popular en una sociedad que avanza constantemente. «Contes a la Fresca» pretende fomentar los corros en la calle que tanta presencia han tenido y todavía tienen en muchas localidades.

En este sentido, el proyecto pretende huir de la nostalgia y poner la mirada en aquello que hemos aprendido del pasado para poder realizar una proyección hacia el futuro con tal de recuperar así toda esa cultura tradicional y oral que atesoramos en los pueblos.

El proyecto se desarrollará a lo largo de los meses de verano, aprovechando la tregua al calor que nos dan las noches. “Cuentos a la Fresca” empezó el 27 de junio en Alfarrasí y pondrá fin a la edición de este año la localidad de Llutxent el día 30 de agosto, todo y con la colaboración del SARC, Diputación de València y la Mancomunitat de la Vall d’Albaida.

© 2024 Portal de L'Olleria digitalcef.com